Kétszer is agyvérzést kapott, végül nyolc ember életét mentette meg

kórház, infúzió
Old sick lady lying in hospital bed
Vágólapra másolva!
A 47 éves Attila 30 éve élt boldog házasságban Szilvivel, aki két hónappal ezelőtt agyvérzést kapott. Két hét küzdelem után a nőt már csak a gépek tartották életben. Férjének 12 órája volt, hogy döntsön: felajánlja-e felesége szerveit transzplantációra.
Vágólapra másolva!

A férfi azt mondta, egyik vasárnap a beteg édesanyját látogatták meg, felesége már akkor is fejfájásra panaszkodott. Másnap dolgozni ment, majd a szomszéd lánnyal találkozott.

- mondta a Blikknek Attila.

Szilvi a kecskeméti kórházba került, ahonnan mentőhelikopterrel vitték át Szegedre. Kiderült, hogy súlyos károsodás érte az agyát: nemcsak elzáródtak, el is pattantak az erek. A megnövekedett koponyaűri nyomás miatt lékelni kellett a fejét. Közben a kórházban tüdőgyulladást is kapott.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Wavebreakmedia/Wavebreak Media Ltd

A nő május 27-én már 12 napja volt kórházban eszméletlenül.

Reggel még láttak esélyt a gyógyulásra, azonban újabb agyvérzést kapott.

Férjét ekkor hívták fel, hogy a nőnél beállt az agyhalál, már csak a gépek tartják életben. 12 órája volt eldönteni, felajánlja-e felesége szerveit transzplantációra.

A férfi beleegyezett, másnap a műtét előtt még bement hozzá.

- mondta.

Szilvi a felajánlott szerveivel nyolc ember életét mentette meg. A szívét egy 40-es éveiben járó beteg kapta meg, aki két hónapja várt új szervre.