Egy hatéves gyerek okozott súlyos balesetet egy quaddal Nagykökényesen

Vágólapra másolva!
Egy nagykökényesi férfi azt akarta, hogy a 6 éves fia kaszakdőrködjön, ezért egy quaddal motorozni tanította. A ballagása alkalmából egy kaszkadőr előadást szervezett, amin a fiának át kellett volna ugratni felette a motorral. Ez azonban nem sikerült, a fiú pedig a közönségbe hajtott.
Vágólapra másolva!

A 35 éves apa 2007 májusától vállalkozóként dolgozott, mint képesítés nélküli kaszkadőr.

2017-től kezdve be akarta vonni a munkába az akkor 5 éves fiát, akit akkor már két éve tanított vezetni quaddal.

Próbált neki kaszkadőr mutatványokat tanítani, pedig a gyerek a kora miatt nem felelt meg a szigorú feltételeknek.

2018 júniusában, a fiú óvodai ballagása alkalmából a férfi egy nem túl széles nagykökényesi utcába motoros kaszkadőr előadást szervezett, de nem biztosította a nézők védelmét.

Figyelmen kívül hagyott minden előírást akkor is, amikor úgy akarta szerepeltetni a fiát a bemutatón, hogy egy 131 kilós quaddal kellett volna átugratnia a férfi felett egy alkalmi rámpa segítségével.

Forrás: Ügyészség.hu

A mutatvány nem sikerült, mert amikor a gyerek kissé balra tartva felhajtott a rámpát alkotó deszkákra, az egyik kerék leugrott a bakról. Ekkor a kisfiú elvesztette uralmát a motor felett és fékezés nélkül a tömegbe hajtott.

Emiatt az egyik nézőnek eltört a lába, négyen pedig könnyebben megsérültek.

Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat az apa ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el a kaszkadőri munkától.