Aratás közben csapódott a kisrepülő a kombájnba Apostagnál

Apostag, 2021. július 3. Lezuhant és összetört vitorlázó repülőgép Apostagnál 2021. július 3-án. A gép eddig tisztázatlan körülmények között egy mezőgazdasági területre zuhant. A balesetben a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték. MTI/Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Sokkal nagyobb baj is történhetett volna múlt hét szombaton Apostagon, amikor egy vitorlázó repülőgép egy arató kombájnba csapódott. A légügyi hatóság vizsgálja, mi vezetett a balesethez.
Vágólapra másolva!

– Tizenöt éve minden nyáron beülök a kisfiam, Gergő mellé a kombájn fülkéjébe, hogy onnan figyeljem az aratást. Kigurultunk az árpaföldre, de arra

mondta a Blikknek Szöllősiné Katika.

A nő szerint először csak arra lettek figyelmesek, hogy felettük egy repülőgép alacsonyan köröz, és közben körről körre csökkent a magassága. Végül a nő fia felkiáltott: Ez belénk fog jönni!

A gép pont azon az oldalon csapódott a kombájnba, ahol a nő ült. Katika egy koppanást hallott a munkagép tetején, ahogy a repülő megpattant rajta, majd a földbe csapódott. A nő ezután odarohant segíteni, a pilóta pedig azt hajtogatta, hogy leállt a motor.

Sokkal nagyobb baj is történhetett volna

N. Zsolt a barátaival érkezett a hét végén kezdődött nemzeti vitorlázórepülő-bajnokságra. A Blikk úgy tudja, hogy

a pilóta magasságot veszített, ezért a levegőben be akarta indítani a motort, de ez nem sikerült.

A pilótának három csigolyája eltört a baleset miatt.

A gép eddig tisztázatlan körülmények között egy mezőgazdasági területre zuhant Forrás: MTI/Donka Ferenc

Katika a lapnak azt mondta, hogy sokkal nagyobb baj is történhetett volna, ha a repülőgép berobban a kombájn fülkéjébe, és annak a tankjában begyullad az 500 liter üzemanyag.

A cikk szerint a repülőgép roncsait elszállította a légügyi hatóság, a szakemberek arra is választ keresnek, hogy mi okozta a hajtómű meghibásodását.