Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Adóemeléssel büntetne Karácsony

TÁLLAI András
Budapest, 2021. június 8. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 8-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely megszorításokat tervez, ha hatalomra kerül, lépéseinek legnagyobb vesztesei pedig azok, akik dolgozni szeretnének Magyarországon. Karácsony megbüntetné a szorgalmas embereket –nyilatkozta az Origónak Tállai András. A pénzügyminiszter helyettese úgy véli: Karácsony adótervei külföldre üldöznék a tapasztalt szakembereket. Az államtitkár szerint Karácsonyt Gyurcsány Ferenc mozgatja.
Vágólapra másolva!

Gazdasági programot hirdetett a hét végén Karácsony Gergely, mint az egyik jelölt a baloldali miniszterelnök-jelölti posztra. A főpolgármesteri széket a jelek szerint már most unó Karácsony – egyebek mellett –

vagyonadót vezetne be, emellett szolidaritási adót vetne ki egyes nyereséges vállalkozásokra, zöldadót és zöldilletéket léptetne életbe, de a hazai cégvilágnak a globális minimumadóval is számolnia kellene.

Emellett átalakítaná a személyi jövedelemadó rendszerét, a havi egymillió forint feletti bérekre például extra adót vetne ki.

– így kommentálta az Origónak a főpolgármester elképzeléseit a pénzügyminiszter helyettese.

Budapest, 2021. június 14. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára felszólal az azonnali kérdések és válaszok órájában az Országgyűlés plenáris ülésén, 2021. június 14-én. MTI/Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Tállai András államtitkár úgy vélekedett: bizonyára a gazdagokat akarja megadóztatni Karácsony azzal, hogy az egymillió forint feletti bruttó bérekre pluszadót vet ki, de a szabály teljesen más következménnyel járna. Sokan nem vállalnának többletfeladatokat, mások újra a trükközésben, a feketézésben keresnének kibújást. Ráadásul fennáll a veszély, hogy a szabály sok tapasztalt szakembert elkergetne az országból.

– jegyezte meg az államtitkár, majd hozzátette: Karácsony Gergely bebizonyította, hogy csupán kesztyűbáb, s a legkártékonyabb megszorításokhoz is a nevét adja, ha ezt várják el tőle.

– mondta az államtitkár.

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc Forrás: Origo

Tállai András a napokban is nyilatkozott a baloldali adóötletekről annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc egy parlamenti felszólalásában észszerűtlennek és elvetemültnek nevezte az adócsökkentéseket. A miniszterhelyettes akkor azt mondta: a baloldal adóterrort akar bevezetni, s ebben Karácsony Gergely mint miniszterelnök-aspiráns is részt vállalna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről