Rendszeresen megerőszakolt egy 11 éves kislányt a nevelőapja, a lány terhes lett

depresszió szomorú gyász nemi erőszak bántalmazás Kinek mondjam el, hogy a barátnőm férje majdnem megerőszakolt?
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy, a nevelt gyermekét megerőszakoló, letartóztatott, többszörösen büntetett előéletű férfival és az élettársával, a kislány anyjával szemben.
Vágólapra másolva!

A vádlottak 2019 nyarán egy internetes oldalon ismerkedtek meg. Nem sokkal ezután élettársi kapcsolatba kerültek. Az asszony dél-hevesi házában együtt laktak a nő három gyermekével, köztük egy akkor 11 éves kislánnyal is.

Az iskolás korú gyerekek egy évvel később, a járvány-helyzet miatt otthon tanultak, mialatt nevelőapjuk felügyelte őket. Élettársa nem foglalkozott a kicsikkel, munkája után legtöbbször lerészegedett és lefeküdt aludni. A nevelőapa – a nő tudtával és beleegyezésével – rendszeresen bántotta a gyerekeket, ami miatt féltek tőle, különösen azután, hogy tudatta velük, korábban gyilkosság miatt volt már börtönben.

A férfi késsel a kezében gyakran beosont a nevelt lányához éjszakánként, akit rendszeresen közösülésre kényszerített, tavaly nyáron pedig teherbe is ejtett.

Mikor ez kiderült, rávette, hogy fogja rá az egyik osztálytársára.

A férfi és nő magatartásának eredményeként az érzelmi elhanyagolás, a fizikai bántalmazás és főként a súlyos szexuális trauma következtében a kislány személyiségfejlődése, bizalma, biztonságélménye, anya- és apaképe alapvetően sérült. A gyámhatóság ebben a helyzetben őt – és hasonlóan traumatizált testvéreit – nevelésbe vette, az anya szülői felügyeleti joga szünetel.

A Heves Megyei Főügyészség a férfit és a nőt három rendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádolja, ezen túlmenően a nevelőapával szemben tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal és az élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak miatt is vádat emelt.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a törvényszék a most 60 éves férfival szemben – beismerése esetén – 16 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabjon ki, továbbá végleges hatállyal tiltsa el őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

A nő esetében az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést,

valamint határozott idejű foglalkozástól eltiltást indítványozott, és indítványt tett a szülői felügyeleti jogának megszüntetésére is mindhárom kiskorú gyermeke vonatkozásában.

A címlapi kép illusztráció!