Vissza kell mennie a sátoraljaújhelyi nőnek a kórházba, ahol egy ápoló megerőszakolta

A tizenegy éves kislány kétségbeesetten tiltakozott támadója ellen.
stop violence against Women,The concept of sexual harassment against women and rape, international women's day
Vágólapra másolva!
Belebetegedett a vele történtekbe az az asszony, akit a vád szerint egy ápoló erőszakolt meg a sátoraljaújhelyi kórház sürgősségi osztályán. Altatót rakhatott az infúziójába, majd hajnalban visszaosont a szobájába. A nőnek a lelki megpróbáltatások után újra be kell feküdnie a kórházba, a történtek óta ugyanis elviselhetetlen fejfájás gyötri.
Vágólapra másolva!

A megerőszakolt nő és élettársa Sátoraljaújhely közelében lakik egy kis faluban. János a szomszéd megyében, egy betonelemgyárban zsalusként dolgozik, minden második hétvégén jut csak haza. Mindkettőjüket megviselték a tavaly augusztusban történtek, a nő fizikailag és lelkileg is belebetegedett a történtekbe, ezért elviselhetetlen fejfájás gyötri - írja a Blikk.

– mondta a lapnak a férfi.

"Milyen világ az, ahol nekem kell kimenteni a kedvesemet a kórházból, amiről azt hittem, hogy nagyobb biztonságban nem is lehetne?! Szegénykémet nagyon megviselték a történtek, kéthetente járok haza, de ahelyett, hogy gondtalanul örülnénk egymásnak, mindig felidézi a történteket."

Nem ismerte el bűnösségét

A szeptember óta letartóztatásban lévő

ápoló azóta sem kért bocsánatot az áldozattól.

Sőt, a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság előkészítő tárgyalásán sem ismerte el a bűnösségét, és ragaszkodott a tárgyaláshoz való jogához. Pedig eredetileg az ügyész legfeljebb 8 év fegyházban letöltendő szabadságvesztést, a foglalkozástól végleg, a közügyek gyakorlásától pedig 8 év eltiltást kért rá. Így viszont

10 év fegyházbüntetésre ítélhetik

úgy, hogy a legutolsó napot is le kell majd ülnie - foglalta össze a Blikk.

"Többen is kérdezték, mit tennék, ha a kezem közé kaphatnám ezt az ápolót. Én nem bántanám. Jó helyen van a rácsok mögött, remélem, sokáig ott is tartják majd" – jelentette ki a férj, aki azt is elárulta, párjával nagyon szeretnének gyereket, de a lelki megpróbáltatások miatt nem biztos, hogy ez sikerülni fog.

A címlapi kép illusztráció.