Videón, ahogy az M0-son egy sofőr letarolja a közutasok védőeszközeit

m0-ás, munkaterület
Vágólapra másolva!
Balesetet okozott egy figyelmetlen autós az M0-son, a Magyar Közút feljelentést tett ellene.
Vágólapra másolva!

Kedden a szigetszentmiklósi mérnökség szakemberei az M0-s autóút egyik szakaszán a vízelvezető rendszer takarítását végezték. A szokásos módon több lépcsőben vezették be a sebességkorlátozást előjelző autóikkal, továbbá a munkaterület előtti, autóút feletti digitális, változtatható jelzésképű táblákon is jóval előre jelezték, hogy korlátozásra számíthatnak a közlekedők.

Bár előzési tilalom is volt a munkaterület térségében, ennek ellenére többen is nyugodtan fogtak bele előzésekbe, és a sebességkorlátozást sem tartották be. A felvételen az is látszik, hogy egy kisbusz nem tudott időben besorolni, ezért veszélyhelyzetet teremtve cikázni kezdett méterekkel a munkavégzési helyszín előtt. A manőver végén több sárga villogóval felszerelt kúpot is legyalult, amelyek a munkaterület előtti futófény részei voltak. A speciális eszközök értéke 60 ezer forint, a rendszám és a videó alapján megtették a szükséges feljelentést a rendőrségen.

A Magyar Közút az esettel kapcsolatban ismételten arra kérte az autósokat, hogy a munkaterületeknél tartsák be a korlátozásokat, és figyeljenek a jelzésekre.