Schiffer András: Semmit sem tanult a baloldal a bukott kormányzásukból

Gyurcsány Ferenc beszélget FOTÓ ÁLTALÁNOS HÉTKÖZNAPI idős Közéleti személyiség foglalkozása majális nő politikus SZEMÉLY szimpatizáns ÜNNEP ünnepel rendezvény
Budapest, 2016. május 1. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (k) szimpatizánsokkal beszélget, miután sajtótájékoztatót tartott a Városligetben 2016. május 1-jén, a munka ünnepén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc a demokrácia alapjait tagadta meg az őszödi beszédben, a baloldal pedig azóta sem tanult a hibákból – ezt mondta az LMP korábbi társelnöke egy vitaműsorban. Schiffer András arra utalt: ha a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal hatalomra kerülne, azzal egy olyan pártszövetség kezébe kerülne az ország, amely 2006 óta nem jutott túl a morális válságon - írta a Híradó.hu.
Vágólapra másolva!

Nem csináltak mérleget a korábbi bukott kormányzásukból. A baloldal most is ugyanolyan morális válságban van, mint 2006-ban, esetleges kormányrakerülésük pedig csak újrateremtené a 2010 előtti állapotokat – így értékelte a baloldali összefogást az LMP egykori alapító társelnöke a Pesti Srácok Polbeat című műsorában.

Schiffer András úgy fogalmazott: az őszödi beszédben Gyurcsány Ferenc a demokrácia alapelvét tagadta meg, amihez most az összes szövetségesük asszisztál.

- jelentette ki Schiffer.

Felcserélik az áldozatokat az elkövetőkkel

Gyurcsányné nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy a mai napig büszke az őszödi beszédre. Vagyis arra a 2006-ban kiszivárgott monológra, amelyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként a szocialisták zárt frakcióülésén vallotta be, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzása az államcsőd szélére sodorta az országot. Nem tartották be a választási ígéreteket és a hibákat hazugsággal próbálták elfedni. A beszéd hatására példátlan tüntetéshullám indult országszerte, amit a rendőrség brutális eszközökkel vert vissza.

Gyurcsány Ferenc felesége a rendőrterrorról most mégis úgy fogalmazott: szerinte a pajzzsal, vízágyúval és gumilövedékekkel felszerelt egyenruhások közül többen sérültek meg, mint a civil demonstrálók közül.

A Polbeatben Schiffer András arra utalt,

Ennek része most Karácsony Gergely is, aki 2006-ban az MSZP-SZDSZ kormány tanácsadójaként dolgozott.