Újraindult a vasúti forgalom a brutális sátoraljaújhelyi karambol után

Két és fél napig tartott a műszaki mentés
Vágólapra másolva!
Csütörtök hajnalra befejezték a felsővezeték helyreállítását a hétfői baleset helyszínén, újraindulhatott a forgalom Sárospatak és Sátoraljaújhely között.
Vágólapra másolva!

Hajnalban még néhány vonatot érint a korlátozás, utána az eredeti menetrend szerint közlekednek már a vonatok a Szerencs-Sátoraljaújhely vonalon.

A Sátoraljaújhelyről 4:01-kor induló (5209-es számú) vonat helyett Sárospatakig pótlóbusz közlekedik.

A Sátoraljaújhelyről Szerencsre 4:56-kor induló (5219-es számú) személyvonat nem közlekedik. Szerencs felé a Sátoraljaújhelyről Budapestre 5:20-kor induló (IC529-es) Füzér InterCityvel lehet eljutni, amely Sárospatak és Szerencs között minden állomáson és megállóhelyen megáll. Szerencsről a 6:06-kor továbbinduló (5149-es számú) gyorsvonattal lehet utazni Miskolcra.

Két és fél napig tartott a műszaki mentés Forrás: MTI/Vajda János

Hétfőn este ütközött össze egy személyvonat és egy kamion egy sátoraljaújhelyi vasúti átjáróban. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. A mozdonyvezető és a kamion sofőrje is súlyosan megsérült.

A baleset idején az átjáróban jól működött a fénysorompó és a vasúttársaság keddi közlése szerint a mozdonyvezető minden tekintetben az előírásoknak megfelelően járt el.