Tovább tart a káosz Pikó hivatalában: a baloldali polgármester összeveszett aljegyzőjével, majd kirúgta

Vágólapra másolva!
Pikó András józsefvárosi polgármester csütörtökön kirúgta Melegh Mónika aljegyzőt - értesült az Origo. Ezzel tovább tart a káosz a VIII. kerületi hivatalban: nemrég a jegyző és a polgármesteri kabinet egyik vezetője távozott. Karácsony Gergely szövetségese képtelen rendet tartani az általa vezetett hivatalban.  
Vágólapra másolva!

Információink szerint Pikó András a tegnapi összehívott vezetői értekezleten azzal indokolta Melegh menesztését, hogy megrendült benne a bizalma. Úgy tudjuk, a baloldali polgármester egyelőre csak szóban közölte beosztottjával a döntést. A szerződés megszüntetésének formájáról hétfőn döntenek a felek, de vélhetően közös megegyezéssel fogják megszüntetni a jogviszonyt - tudtuk meg.

Megkérdeztük a történtekről az eltávolított aljegyzőt, aki azonban cikkünk megjelenéséig nem reagált megkeresésünkre. Azt kérdeztük meg tőle, hogy megtudja-e erősíteni értesüléseinket, mi volt az oka a "szakításnak", illetve leváltása után marad-e a józsefvárosi polgármesteri hivatalban, és ha igen, melyik szervezeti egységnél helyezkedik el. Egyébként úgy tudjuk, az aljegyző kilép a VIII. kerületi önkormányzattól.

Melegh kirúgása azért is hatott némileg váratlanul, mert nemrég még a jegyzői tisztség egyik legfőbb várományosa volt. Miután megírtuk, az önkormányzati választás óta eltelt másfél évben sokan hagyták ott az önkormányzatot a fizetésbeli különbségek és a munkahelyi körülmények miatt, felállt Czukkerné Pintér Erzsébet jegyző és Pálinkás Balázs kabinetvezető-helyettes. Ezt követően a hivatalon belül szárnyra kelt a pletyka, hogy Melegh töltheti be a megüresedett pozíciót. Nagyon úgy nézett ki, hogy a politikai vonal őt támogatja, ennek ellenére nem sokkal később látványosan meggyengültek a pozíciói.

Hatalmas a zűrzavar Pikó András hivatalában Forrás: Facebook/Pikó András

Miután kiderült, hogy cége ellen jelenleg is kényszertörlési eljárás van folyamatban, erősen kérdésessé vált, hogyan tudná ellátni a szakmai tisztséget. Ezt követően megjelent a Belügyminisztérium honlapján a megüresedett jegyzői tisztséggel kapcsolatos pályázati felhívás, amivel Melegh gyakorlatilag kiesett a pikszisből. Az állás betöltéséhez ugyanis legalább két év jegyzői/aljegyzői gyakorlat szükséges, ami a tavaly decemberben kinevezett aljegyzőnek nincs meg. Sőt, gyengülését jelezte, hogy egy másik álláshirdetésben segítőt kerestek mellé.

Ahogy fentebb említésre került: nem lett jó vége a történetnek. Úgy tudjuk, Czukkerné Pintér Erzsébet távozásán egyes munkavállalók felbátorodtak, és megkeresték Pikót azzal, hogy a jegyzőhöz hasonlóan Melegh is alkalmatlan a közigazgatási munkára.

Még mindig tart a jegyzőkeresgélés Józsefvárosban

Információink szerint jelenleg is tart a jegyzőkeresgélés. Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Chrobák Zoltánné XVIII. kerületi aljegyző személyes meghallgatáson járt a józsefvárosi polgármesteri hivatalban.

Ennek ellenére - értesüléseink szerint - nem ő a legfőbb esélyes, hanem Tarjányi Tamás, volt budavári jegyző, valamint az exesztergomi Endre Balázs. Előbbi csúfosan távozott a budai kerületből: V. Naszályi Márta budavári polgármester az után rúgta ki, hogy kiderült, jogsértő volt a kerületi költségvetés.