Orbán Viktor: Magyarország kiáll Albánia EU-s tagsága mellett

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Honvédség parancsnoksága parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén az Országház Kupolacsarnokában 2021. június 5-én.
Vágólapra másolva!
Hazánk érdeke is, hogy Albánia megkapja az európai uniós tagságot Orbán Viktor miniszterelnök szerint. A balkáni állam kormányfőjével folytatott egyeztetését követően tartott sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök úgy vélte, hogy az OTP után több magyat befektető is megjelenhet Albániában.
Vágólapra másolva!

Magyarország teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy támogassa Albániát az európai uniós (EU) tagság mielőbbi elnyerésében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban, miután Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt.


- Tagsági perspektíva nélkül nem lehet szavatolni a kontinens biztonságát sem politikai, sem pedig gazdasági szempontból - hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve: albán kollégájával - aki három egymást követő választáson győzött - már régóta együttműködik. - Ez nagyon különleges az európai politikában - fogalmazott Orbán Viktor, gratulálva albán partnere sikeréhez.



Edi Rama köszönetet mondott Magyarországnak az Albánia európai integrációjához vezető úton nyújtott támogatásért. Emlékeztetett: régi barátság köti össze a magyarokat és az albánokat, s úgy vélte, a két ország együttműködését tovább kell erősíteni. Arról is beszélt, hogy országa nemcsak a gazdasági, hanem az oktatási és a kulturális kapcsolatok építésében is szeretne együtt dolgozni Magyarországgal.