Csavarhúzóval akartak nyakon szúrni egy férfit Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy férfi késő este részegen, az ismerőse lakásán akarta kicserélni a zárat, eközben nagy hangzavart csaptak. A szomszédjuk ezt számon kérte, mire a férfi nyakon akart szúrni a szomszédot a nála lévő csavarhúzóval.
Vágólapra másolva!

A férfit az ismerőse kérte meg 2019 novemberében arra, hogy szerelje meg a lakásának rácsos ajtaján a zárat, ami a körfolyosóra nyílik. A férfi elvállalta a munkát. A nővel együtt felmentek a XIII. kerületi lakásba.

Együtt ittak, majd késő este nekiláttak a szerelésnek. Az ajtó többször nekicsapódott a szomszédos lakás ablaka alatt futó gázcsőnek, ami nagyon hangos volt.

Forrás: Ügyészség.hu

Az ott lakó házaspárt zavarta a zaj, ezért az asszony kiment a folyosóra és számon kérte őket, hogy miért este kell szerelni, nem tudnak pihenni a zajtól.

A férfi emiatt ideges lett trágár szavakkal szidta az asszonyt, aki megijedt tőle és visszament a lakásba, ahol beszámolt a férjének.

Ezután a férfi is kiment a folyosóra és kérdőre vonta a férfiat amiatt, hogy milyen hangnemben beszélt a feleségével, és ő is arra utasította, hogy fejezze be a hangoskodást.

A férfi ezen megint felháborodott, és dühében a nála lévő csavarhúzóval a férj nyaka felé szúrt.

A férfi még időben el tudott hajolni, de a csavarhúzó így is megsebesítette. A szúrás könnyebb sérülést okozott, de ha nem hajolt volna el a szakértők szerint, a szerszám éppen átdöfte volna a gégéjét.

A férfi és az ismerőse elmenekültek a házból. A csavarhúzót útközben eldobta a támadó.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.