Villámcsapás miatt kigyulladt egy szálloda Kőszegen

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy régi hotel épület Kőszegen szerdán, a tűzoltók nagy erőkkel vontultak ki, hogy megfékezzék a lángokat. Feltehetően villámcsapás miatt gyulladt ki szerda este a használaton kívüli hotelépület tetőszerkezete - közölte később a Vas Megyei Katasztrófavédemi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Egy négyszázötven négyzetméteres, régi hotel épületének tetőszerkezete kapott lángra Kőszegen, a Felsőerdő úton - írja a Katasztrofavedelem.hu. A kőszegi önkormányzati tűzoltók

megkezdték a lángok oltását.

A helyszínre riasztották a szombathelyi, a sopronkövesdi, a sárvári hivatásos, továbbá a kőszegi, a horvátzsidányi és a kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltókat is, és a helyszínre tart a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Az MTI tudósítójának helyszínről származó értesülései szerint a Panoráma hotel tetőszerkezete több ponton is izzott, ezért a tűzoltóknak kézi erővel meg kellett bontaniuk a tetőt, az épület belsejében csak légzőkészülékben dolgozhattak, munkájukat nehezítette az eső, a szél és a folyamatos villámlás.

A tűzoltók szerint elhúzódó oltásra és utómunkálatokra kell számítani.

A közelben füst terjengett, az oltási munkálatok miatt lezárták a kőszegi hegyre vezető "körutat", ezért a környéket járművel több órán át nem tudták megközelíteni az arra közlekedni szándékozók.