Két hétre sötétzárkába kerül a móri mészáros

Vágólapra másolva!
Weiszdorn Róbert 14 évig mintarabnak számított, azonban most kétszer is megsértette a szabályokat.
Vágólapra másolva!

A legszigorúbb szankciót azért alkalmazták vele szemben, mert

cellájában egy elrejtett mobiltelefont találtak az őrök.

Weiszdorn egy másik rabbal osztja meg a celláját, de nem próbálta társára fogni a súlyos szabálysértést, azonnal bevallotta, hogy övé a készülék.

A Blikk információi szerint azért kellett neki a telefon, mert többet akart beszélni szeretteivel, mint amennyi a hivatalos készüléken lehetséges.

A raboknak ugyanis van börtöntől kapott készülékük, de azon limitálva van, hogy kit és mennyi ideig hívhatnak.

Weiszdorn azt mondta, a tanuláson kívül az ad neki erőt, a több évtizedes büntetése letöltéséhez, hogy a családja (szülei és a gyermekei) kitart mellette.

– mondta a Blikknek Weiszdorn ügyvédje, dr. Lichy József.

Weiszdorn 14 napra került fogdára: az ablak nélküli szűk helyiségben nincs televízió és telefonálni is csak az ügyvéddel szabad.

Az egyetlen szórakozás az olvasás, de egyedül a Bibliát szabad forgatni.

Weiszdorn azt mondta, németül olvasta a szentírást, így is fejlesztve a tudását, hiszen nyelvvizsgára készül. Az elmúlt években sem tétlenkedett tanulás terén, elvégezte a teológiai főiskolát.

A magyar kriminalisztika legbrutálisabb rablógyilkossága kötődik Weiszdorn Róbert nevéhez.

Társával, az azóta meghalt, Nagy Lászlóval nyolc emberrel végeztek a móri bankfiókban. Öt évig sikeresen bujkáltak a rendőrség elől, végül azonban egy amatőr régész segítségével a hatóságok a nyomukra bukkantak. A két tatabányai férfi közül a bíróság végül csak Weiszdornt tudta elítélni (legkevesebb 40 évet kell börtönben töltenie), mert társa, Nagy László a cellájában öngyilkos lett.