Karácsony több tucat tanácsadójára van pénz, BKV-formaruhára nincs

korona, koronavírus, covid, nyár, maszk, villamos, tömegközlekedés, BKK, BKV
Vágólapra másolva!
Tízmillió forintot spórolna a BKV a saját dolgozóinak formaruháján: még egy váltásnyit sem biztosítanak az egy évre járó inghez és nadrághoz. Két szakszervezet – az EKSZ és a BTDSZ – is gyűjtésbe kezdett, hogy megkönnyítsék a munkavállalók helyzetét – írta a Magyar Nemzet. Karácsony Gergely egyébként 41 tanácsadót tart, és havi 30 milliót fizet nekik. 
Vágólapra másolva!

A saját dolgozói formaruháján spórol a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. (BKV). Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) elnöke elmondta, a vállalat vezetése egyoldalú munkáltatói intézkedéssel úgy döntött, hogy ez év elejétől a dolgozóik évente mindössze egyetlen inget és egy darab nadrágot kapnak.

Szavai szerint négy-öt ezer munkavállalót érinthet az intézkedés, amellyel a BKV több tízmillió forintot takaríthat meg.

Illusztráció Forrás: Nagy Boglárka

Korábban nadrágból (vagy szoknyából), valamint ingből is kaptak váltást a dolgozók, emellett blúz, pulóver, télikabát, valamint a nyári szezonra bermuda is járt nekik. Most egyedül ingből lehet kérni váltást, de annak a formaruhához tartozó nadrág az ára. Mondhatni, a dolgozók gatyája is rámegy a csereingre – fogalmazott Szabó István.

Korábban ilyenkor elvették a megbüntetett dolgozó minőségi pótlékát, ami havi szinten akár öt-hat ezer forintot tesz ki, emellett a BKV-t is megkötbéreztette az ellenőrzést végző szervezet – fejtette ki Szabó. Az ügyben a BKK-nak is elküldtük kérdéseinket.

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsonynak negyvenegy tanácsadója van, havonta harmincmilliót fizet nekik.