Karácsony Gergely a Deutsche Welle elől is menekül, mert angolul kérdezik - videó

tüntetés Fudan Egyetem, kínai egyetem, diákváros, Tüntetés a Diákvárosért, a Fidesz ellen! 2021.06.05. Budapest, Karácsony Gergely főpolgármester
Vágólapra másolva!
A német külföldi „közszolgálati" csatorna, a Deutsche Welle riportere angolul próbálta kérdezni Karácsony Gergelyt a szombati baloldali hisztériakeltésről, de a főpolgármester vélhetően a kérdést sem értette, így nem válaszolt az újságírónak. Később Karácsony a Pesti TV egyik munkatársát kezdte sértegetni, aki felajánlotta neki, hogy fordít. Az esetről kifejtette a véleményét Dömötör Csaba államtitkár is.
Vágólapra másolva!

A Pesti TV egyik munkatársa, Bohár Dániel a közösségi oldalán megosztott egy videót, amely alapján a szombati ellenzéki hisztériakeltés után odament Karácsony Gergelyhez, a német külföldi „közszolgálati" csatorna, a Deutsche Welle (DW) riporterének a társaságában.

A DW riportere angol nyelven megkérdezte Karácsonytól, hogy mi volt a fő oka a demonstrációnak, a baloldali politikus erre bambán mosolygott, mint aki láthatóan nem érti a kérdést.

Erre egy nő – akit vélhetően Karácsony a mi adóforintjainkból fizet – azt válaszolta angolul a DW kérdésére, hogy a témáról hétfőn tartanak egy nemzetközi sajtótájékoztatót.

Az nem derült ki, hogy ki tartja a sajtótájékoztatót, azt sem, hogy milyen nyelven.

Bohár Dániel ezt követően felajánlotta, hogy Karácsony válaszait angolra és németre is lefordítaná, de a főpolgármester továbbra sem válaszolt a DW kérdésére.

Végezetül a Pesti TV munkatársa próbált meg – magyarul – kérdezni Karácsonytól, amire a baloldali politikus válasz helyett sértegetni kezdte Bohár Dánielt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba a közösségi oldalán a következőképpen kommentálta Karácsony „válaszát": Ha a szavak és tettek közötti különbség tudna kiabálni, most sokaknak kellene befogniuk a fülüket.

– zárta bejegyzését az államtitkár.