Így lopott az esztergomi üzletből - videó

Vágólapra másolva!
Többszörös visszaeső tolvajokat ítélt el a bíróság. Esztergomi és dorogi üzletekből loptak, egyik alkalommal felvétel is készült a lopásról. Mindkét férfit börtönre ítélték, a döntés jogerős.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztus 7-én Esztergomban, a férfi

ellopott egy 8 ezer forintos parfümöt egy üzletből úgy, hogy a zsákmányát a ruhájában rejtette el.

Ugyan ebbe az üzletbe ment vissza alig egy hónappal később, amikor egy 10 ezer forintos parfümöt tett a ruhájába, de ekkor észrevették az eladók.

A férfi megpróbált elmenekülni, de a dolgozók elektronikusan lezárták az üzlet ajtaját és felszólították, hogy adja vissza az eltett parfümöt,

amit a férfi ezután vissza is adott. Kiderült, hogy a férfi korábban ötször is lopott különböző üzletekből, egyszer mosókapszulákat és több alkalommal italokat, ezeket majdnem 50 ezer forint értékben.

Táskájába rejtette a zsákmányt a tolvaj. Forrás: youtube.com/MagyarországÜgyészsége

Egy másik alkalommal a férfi egy társával egy sportruházati boltból lopott ruhákat úgy, hogy a csipogót letépték, majd elrejtették, a ruhát pedig a táskába tették. Egy sortot úgy próbáltak ellopni, hogy a férfi a pólója alá rejtette, de ezt a biztonsági kamera rögzítette. A két férfi ezután fizetés nélkül akart kisétált az üzletből,

de a gatyán hagyott csipogó bejelzett az áruvédelmi kapun, így az eladó utánuk szaladtak.

Mindkét férfi büntetett előéletű, az ügyészség az egyik férfivel szemben 5 rendbeli lopás miatt, mint többszörös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre és 55 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte, míg társát szintén lopás miatt, különös visszaesőként 1 évre.