A meggyilkolt Szilágyi István sógornője egy szavát sem hiszi el a színész fiának

SZILÁGYI István CSELEKVÉS integet Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY színész welcome-drink
Budapest, 2017. szeptember 7. Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A tavaly brutális kegyetlenséggel agyonvert Szilágyi István sógornője biztos benne, hogy a színész fia a gyilkos. Nem hiszi el, amivel Péter védekezett a bíróságon, vagyis hogy egy idegen ölte meg az apját, aki a házban bujkált – írja a Blikk. A férfit apja holtteste mellől vitték el a rendőrök tavaly tavasszal. 
Vágólapra másolva!

Humenyánszky Sarolta, Szilágyi István sógornője nem érti, hogy a színész fia miért azzal védekezett a bíróságon,

hogy egy idegen gyilkolta meg a leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert színészt.

– mondta a Blikknek az asszony, majd hozzátette, szereti, mivel a rokona, és hozzá bármikor mehet, ha valaha kiszabadul, azt viszont nem tudja felfogni, miért talál ki hazugságokat. Az asszony azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy olyan nagy volt a trauma, hogy emiatt nem emlékszik semmire.

Szilágyi István Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

– tette hozzá az asszony, aki mindenképp

meg akarja tudni a férfitól, miért tett ilyet. Azt mondta, amíg ezt nem tudja, megnyugodni sem tud.

A gyilkosság helyszíne Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk,

Szilágyi Istvánt 2020 május 3-án reggel halálra verte a fia ököllel és kalapáccsal.

A színész felesége az egyik közeli boltba rohant át segítségért, onnan hívták a rendőrséget. Az akkor 49 éves, egykor operatőrként dolgozó Péter az apja holtteste mellett volt, amikor elfogták.

A hétfői tárgyaláson a férfi nem vallotta be a gyilkosságot, sőt, azt állította, hogy az apja támadt rá, neki pedig védekeznie kellett, ezért ütötte meg egy kalapáccsal. Azt is mondta, hogy valaki bujkált a házban, és az ölte meg Szilágyi Istvánt.