Összeköltözött egy társkeresőn megismert nővel, majd milliókat csalt ki tőle

Vágólapra másolva!
Az ügyészség csalás és személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki jól menő vállalkozónak adta ki magát, majd elnyerte annak a nőnek a bizalmát, akit egy internetes társkereső oldalon ismert meg, majd 2 millió forintot csalt ki tőle. Emellett anélkül, hogy a nő tudott volna róla, személyes adatai segítségével részletfizetéssel LED televíziót és okostelefont vásárolt, amit magával vitt, amikor 3,5 hónap ismeretség után elköltözött tőle.
Vágólapra másolva!

A jánoshalmi férfi 2018 őszén egy internetes társkereső oldalon megismerkedett egy nővel, akinek

gazdag vállalkozónak adta ki magát. iután elnyerte a nő bizalmát, rövid időn belül a nőhöz költözött. A nő ez idő alatt 2 millió forinthoz jutott hozzá egy ingatlan eladása által, amit a saját háza felújítására szánt.

A férfi elhatározta, hogy hozzájut a pénzhez. Ennek érdekében

felajánlotta a segítségét, hogy mestereket szerez a felújításhoz. Két részletben 1,4 millió forintot kért a nőtől faanyagra és az ácsok munkadíjára azzal, hogy néhány hónap múlva kezdik a tetőfelújítást.

Valójában sem faanyagot, sem ácsot nem szervezett.

Műtétre és üzleti ügyekre hivatkozva arra is rávette a nőt, hogy vegyen fel hitelt. Az asszony fel is vett 600 ezer forintot, majd átadta a férfinak, aki hamisan azt ígérte, hogy néhány hónapon belül visszaadja. Ezután azt állította, hogy Németországban kapott alkalmi munkát, majd 2019 februárjában elköltözött és csak telefonon tartották a kapcsolatot egymással.

Amikor az ácsok a megbeszélt időpontban nem jelentek meg, a férfi tovább hitegette a nőt azzal, hogy egy másik munka miatt kis csúszásban vannak.

A férfi az asszony tudta nélkül személyes adatait is megszerezte, majd telefonos ügyfélszolgálaton keresztül LED televíziót és okostelefont vásárolt magának, amiket elköltözésekor magával vitt. Az átvert, nő és a telefontársaság az őt ért kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.