Pályázatírással csalt ki pénzt ügyfeleitől egy mezőfalvai férfi

Vágólapra másolva!
Egy mezőfalvai férfi vissza nem térítendő támogatások elnyeréséhez ígért pályázatírást az ügyfeleinek, de miután megkapta az előleget, nem csinált semmi. Amikor megkezdte a korábban kiszabott börtönbüntetését, azt hazudta az ügyfeleinek, hogy külföldi kiküldetésen van.
Vágólapra másolva!

A férfi 2016 decemberétől 2018 októberéig vissza nem térítendő támogatások megszerzése érdekében pályázatok írását és beruházási projektek intézését ígérte céges ügyfeleinek. Vállalatirányítási, informatikai és logisztikai rendszerek kialakítására, feldolgozóüzem létesítésére, továbbá hotel- és kikötő komplexum megvalósítására irányuló pályázatok lebonyolítását vállalta.

Az ígért feladatokat nem akarta megcsinálni, erre lehetősége sem volt, csak az ügyfelei pénzét akarta megszerezni.

Az egyik társát vette rá arra, hogy céget alapítson. Később a cég nevében vállalt megbízásokat.

A másik társa széleskörű, magas kapcsolatokkal rendelkező, sikeres pályázati menedzserként mutatta be őt az ügyfeleknek. Hogy elnyerjék a bizalmukat a szerződések aláírása és a megbízási díj előlegek átadása közjegyző előtt történt. Az előlegek menet közben egyre inkább emelkedtek, mert magasabb pályázati összeg megszerzését ígérte.

Az egyik ügyféltől így összesen 400 millió forintot sikerült kicsalni.

A férfi az egyik barátját is átverte, amikor vissza nem térítendő támogatás elnyeréséhez segítséget ígérve 14 millió forintot szerzett tőle. Ezen kívül 9 embertől 20 és 80 millió forint közötti összeget csalt ki.

Amikor 2018 októberében egy korábbi csalás miatt börtönbe került, társai a munkát sürgető ügyfeleknek azt mondták, hogy külföldi kiküldetésen van.

Az ügyészek a férfit és három társát üzletszerűen elkövetett csalással vádolják. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.