Pannónia Szíve újra nagyot dobbant!

Vágólapra másolva!
700 méteres, biciklisek és gyalogosok által egyaránt használható útszakaszt adtak át Csabdiban, amely festői környezetben, a Szent László-patak mentén haladva kapcsolódik a Bicske–Tarján közötti kerékpárúthoz.
Vágólapra másolva!

Az útátadón jelen volt Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Huszárovics Antal, Csabdi polgármestere.

Remek kerékpárutat adtak át Forrás: Origo

Az átadó alkalmával mondott beszédében Dr. Molnár Krisztián megállapította, hogy a Bicske–Tarján közti kerékpárúthoz kapcsolódva szükségessé vált a Csabdi, Szent László-patak mentén a gyalogos forgalom biztosítása a megépült kerékpárúthoz kapcsolódva. Az új útszakasz hossza mintegy 700 méter, szélessége kettő méter. A jelen kivitelezés célja a gyalogos forgalom biztosítása a Csabdi, Szent László patak mentén a megépült Bicske-Tarján összekötését biztosító kerékpárút és a 11117 j. bekötőút között.

Forrás: Origo

Tessely Zoltán kiemelte, hogy a Pannónia Szívében két jelentős kerékpárúthálózati elem épül lépésről lépésre. Jelen fejlesztés az Esztergom–Etyek–Ercsi összekötésével létrejövő útvonal kiépítését szolgálja, melynek felügyeletét a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács felügyeli. A miniszterelnöki biztos ugyanakkor hozzátette: a fejlesztésre a Szent László-patak rehabilitációját, mederrendezését követően került sor, és az új szakaszt a gyalogosok is kényelmesen és biztonságosan igénybe vehetik.

Forrás: Origo

A Pannónia Szíve program III. ütemében Magyarország Kormánya 70 millió forint forrásösszeget biztosított a megvalósult Etyek–Bicske–Csabdi–Tarján közötti kerékpárút és a Szent László-patak mederrendezéséhez csatlakozó gyalogút megvalósításához.