Vizsgálódik a NAIH, mert László Imréék titkolóznak Komáromi Zoltán megbízásáról

Vágólapra másolva!
Mivel László Imre hivatala nem reagált az előírt 15 napos határidőn belül a Komáromi Zoltán foglalkoztatásával kapcsolatos közérdekű adatigénylésünkre, panaszt tettünk a NAIH-nál. Ezzel automatikusan eljárás indult az ügyben, aminek során a hatóság azt fogja megvizsgálni, Újbuda DK-s polgármestere miért tagadta meg az adatok kiadását, ami egyébként törvényi kötelezettsége. Gyurcsány polgármestere valamiért titkolja, adott-e megbízást az oltásellenes baloldali kampány arcának.
Vágólapra másolva!

Április 20-ai cikkünkben jeleztük, hogy több baloldali vezetésű kerülethez is közérdekű adatigényléssel fordultunk annak érdekében, hogy kiderüljön, az önkormányzati választást követően milyen megbízást adtak Komáromi Zoltánnak. Kérdéseinket még írásunk megjelenése előtt elküldtük az érintetteknek.

Így történt ez a László Imre vezette újbudai önkormányzat esetében is, az adatigénylést a DK-s kerületvezető hivatali címére küldtük meg. Választ azonban azóta nem kaptunk, ami azért problémás, mert a törvény előírja, hogy a közfeladatot ellátó szervnek 15 napon belül válaszolnia kell a közérdekű adatokkal kapcsolatos kérelmekre, még akkor is, ha határidő-hosszabbítást kér. A határidő tehát bőven lejárt, ehhez képest László Imréék válaszáról semmi hír. Magyarán

Gyurcsány Ferenc polgármestere törvényi kötelezettsége ellenére sem adja ki a kért adatokat, illetve szerződéseket.

László Imréék titkolóznak Forrás: Facebook/László Imre

A történtek miatt panaszt tettünk a NAIH-nál, ami egyben azt is jelenti, hogy hatósági vizsgálat indul az ügyben.

Mint ismert, Komáromi Zoltán talán az egyik legismertebb arca a baloldal oltásellenes kampányának: a kezdetek óta vehemensen, nem ritkán durván támadja az életmentő vakcinákat. Az a kérdés, hogy miért vállal szakmailag értelmezhetetlen szerepléseket, megnyilvánulásokat, nehezen válaszolható meg. Az mindenesetre biztos, hogy az önkormányzati választást követően megszaporodtak a megbízásai a baloldali vezetésű kerületekben.

A baloldali politikus többek között Újbudán is dolgozik, ahol a Szent Kristóf Szakrendelő egyik vezető munkatársa, egész pontosan az alapellátási igazgatója.

László Imre egyik legfontosabb kampányígérete az volt az önkormányzati választást megelőzően, hogy átláthatóságot teremt a kerületben.