Megverték a börtönben a soroksári futónő megölésével megvádolt R. Szilvesztert

R. Szilveszter, soroksári gyilkos, soroksári futónő, tárgyalás, 2020.03.12.
Vágólapra másolva!
R. Szilvesztert, a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfit egy cellába rakták D. Csabával, a nemzetközileg ismert bérgyilkossal, utóbbi azonban minden indok nélkül jól helyben hagyta celltársát annak tárgyalása előtt. 
Vágólapra másolva!

Azt írja a Blikk, hogy januárban is volt egy hasonló eset, akkor a szerb-magyar kettős állampolgárságú D. Csaba egy másik cellatársát verte meg, aki 2018-ban több késszúrással ölt meg egy nőt. Akkor D. Csaba ügyvédje elmondta a lapnak, hogy

védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki.

Sőt egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki. Valószínűleg ezért verte meg azt az R. Szilvesztert is, aki a vád szerint megölte 2013-ban az otthonról kocogni induló családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát.

– mondta a Blikknek R. Szilveszter védője, dr. Lichy József.

R. Szilveszter, a soroksári gyilkossággal megvádolt férfi a tárgyalásán 2020. március 12-én Fotó: Koncz Márton - Origo

A Blikk felidézte, hogy a már más bűncselekmények miatt börtönben lévő R. Szilvesztert a tett helyszínén rögzített anyagmaradványok és a férfi DNS-mintájának egyezése után gyanúsították meg a futónő megölésével.

D. Csaba lelkén pedig több emberélet is szárad: a bérgyilkos többek között hidegvérrel kivégzett a Pólus Center mögött egy magyar vállalkozót is - írja a lap.