Felgyújtottak egy hajléktalant a Kútvölgyi útnál

Vágólapra másolva!
Két férfi hajléktalanként élt, amikor megismerkedtek egymással. Rendszeresen összejártak, de egy talált pénztárca miatt úgy összevesztek, hogy a 61 éves férfi felgyújtotta ismerősét. Az áldozat testének 92 százaléka olyan súlyosan megégett, hogy két nappal később meghalt a kórházban.
Vágólapra másolva!

2008-ban egy 61 éves férfi hajléktalanként élt Budapesten. Nappal autóval járta a várost, az éjszakákat pedig parkolókban töltötte.

A férfi többször is a XII. kerületi Kútvölgyi útnál éjszakázott.

Ennek a parkolónak a túloldalán lévő erdőben felállított sátorban élt egy másik hajléktalan férfi, akivel összeismerkedtek és rendszeresen összejártak.

Az év nyarán, valamikor augusztus 10-e előtt, a sátorban élő férfi talált egy elvesztett pénztárcát, amelyben benne voltak a tulajdonos adatai és a telefonszáma is. A férfi a 61 éves férfi telefonjáról tárcsázta a számot, majd visszaadta a pénztárcát a tulajdonosának, aki 10 ezer forint jutalmat adott neki, amit a férfi elköltött.

Augusztus 10-én este ismerőse, a 61 éves hajléktalan meglátogatta.

A két férfitöbb dolog miatt is vitatkozott a sátorban, azon is,

hogy a férfi nem osztotta meg a pénztárca visszaadásért kapott jutalmát az ismerősével.

A vitából verekedés lett. A támadó egy be nem azonosított égésgyorsító anyaggal

lelocsolta áldozatát és meggyújtotta a ruháját.

Az égésgyorsító hatására szinte a férfi teljes teste azonnal lángba borult.

Gyilkosa 15-20 perc múlva hívta a tűzoltókat, akik azonnal mentőt hívtak a helyszínre. A megtámadott férfi még életben volt, amikor kórházba vitték, de a testfelszínének 92%-át érintő harmad-negyedfokú égési sérülések miatt két nappal később, az intenzív kórházi kezelés ellenére, meghalt. A szakértők kimondták, hogy a gyilkos az átlagost jelentősen meghaladó szenvedést okozott ismerősének.

A jelenleg más ügy miatt letartóztatás alatt álló férfival szemben a Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot

a bíróságon azzal a javaslattal, hogy a férfit ítéljék életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tiltsák el a közügyektől is.