Eltűnt a Czeglédy-ügy egyik kulcsszereplője

CZEGLÉDY Csaba
Szeged, 2019. október 21. Czeglédy Csaba az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet, összesen 21 vádlott ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatódó ügy előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken 2019. október 21-én. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Június közepén hallgatná ki vádlottként a Kecskeméti Törvényszék a Czeglédy-ügy kulcsszereplőjét, A. Zoltánt, azt a strómant, akinek a nevén futó iskolaszövetkezetek először megbuktak, és aki több ízben tett már terhelő vallomást Gyurcsány ügyvédjére. A. Zoltánt és egyik társát a makói iskolaszövetkezet ügyében már elítélték, majd a nagy ügyben is megvádolták bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással. Ő volt az, akit a börtönben súlyosan bántalmaztak, mégis sokáig együttműködő volt, beismerő vallomást tett, és egyezséget is kötött az ügyészséggel, tavaly nyáron azonban visszalépett a megállapodástól, írja a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

Azt, hogy mi történhetett, azt pontosan senki sem tudja, ugyanakkor a Pesti Srácok információi szerint A. Zoltán, Czeglédy régi barátja azután, hogy visszalépett, eltűnt az országból.

Czeglédy Csaba Forrás: MTI/Rosta Tibor

A Pesti Srácok cikke itt olvasható.