Könnyűnek találták a magyar érettségit a diákok - videó

Debrecen, 2021. május 3.
Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban 2021. május 3-án. Ezen a napon - a járványügyi szabályok betartásával - országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák.
Debrecen, 2021. május 3. Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban 2021. május 3-án. Ezen a napon - a járványügyi szabályok betartásával - országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adnak számot tudásukról. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Könnyűnek találták az idei magyarérettségit a SuliLife által megkérdezett vizsgázók. Egyikük szerint, aki tanult rá, az meg tudja csinálni.
Vágólapra másolva!

– Az előző évek írásbelijéhez képest az idei könnyebb volt – mondta az egyik diák a SuliLife-nak. Ők a felkészülés során az elmúlt évekből több feladatot is megcsináltak, így volt összehasonlítási alapja.

Az első részben a szövegértési feladat a '48-'56-os szónokokról szólt, a novellaelemzésnél pedig Mikszáth Szűcs Pali Szerencséje című novelláját kellett feldolgozni.

Hasonlóan nyilatkozott egy másik vizsgázó is. Szerinte a szövegértés nem volt annyira nehéz,

a novellaelemzés azonban már egy kissé komplexebb feladatnak bizonyult.

Arra a kérdésre, hogy az első nap után kevésbé izgul-e, azt mondta, hogy eddig sem izgult, mert aki tanult rá, az meg tudja csinálni.

A SuliLife folyamatosan frissülő cikkét itt tudja követni.