Gyurcsány után a felesége is hazudik: letagadja a brutális rendőrterror áldozatait

Vágólapra másolva!
Továbbra sem hajlandó szembenézni a tizenöt éve elmondott őszödi hazugságbeszédével és annak társadalmi következményeivel - így a véres rendőrterrorral, a megfélemlített magyar emberekkel és a csőd szélére került magyar gazdasággal - Gyurcsány Ferenc. Hiába kérdeztük a másfél évtizeddel ezelőtti eseményekről az egykori kormányfőt, nem reagált a megkeresésünkre. Így továbbra sem derült ki, hogy megbánta-e a gazdasági adatok meghamisítását, a magyarok millióinak átverését, és hogy beszélt-e erről Karácsony Gergellyel, valamint hogy egyetért-e a feleségével, aki néhány napja azt hazudta, hogy több rendőr sérült meg 2006-ban, mint tüntető.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc 15 éve, 2006. május 26-án mondta el zárt ajtók mögött az őszödi beszédét, amelynek későbbi kiszivárgása leleplezte a hazugságokra alapozott kormányzását. A hangfelvételt szeptemberben küldték el ismeretlenek a magyar sajtónak, azt követően, hogy a Gyurcsány-kormány történelmi megszorításokat vezetett be.

Gyurcsány sem akkor, sem azóta nem kért bocsánatot az elhangzottakért, azért, hogy becsapta a választókat.

A beszéd miatt tüntetéshullám tört ki, Gyurcsány utasítására pedig a rendőri vezetők az 1956-os forradalom évfordulóján lovasrohamot vezényeltek a békés megemlékezők ellen, és több ember szemét kilőtték (egyikük, miután elvesztette a látását, öngyilkos lett). Az őszödi beszéd a hazugságbeszéd jelképe lett.

Gyurcsány úgy tűnik, ma már semmit sem gondol az őszödi beszédéről Forrás: MTI/Mohai Balázs

A 15 évvel ezelőtt zárt körben elhangzottakkal kapcsolatban több kérdést is elküldtünk a volt kormányfőnek. Így arra voltunk kíváncsiak,

  • Hogyan értékeli most az őszödi beszédet?
  • Megbánta-e már, hogy nem a Parlamentben mondta el?
  • Megbánta-e már, hogy - őt idézve - két éven át hazudott "reggel, éjjel meg este", és eltitkolta a valós gazdasági adatokat a választók elől?
  • Karácsony Gergellyel beszéltek-e az őszödi beszédről?

Mindezek mellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy

  • egyetért a feleségével abban, hogy a beszéd kiszivárgása után több rendőr sérült meg, mint tüntető?

Az utóbbi kapcsán fontos megjegyezni, hogy Gyurcsányné egy baloldali YouTube-csatornán azt nyilatkozta a 2006. október 23-ai rendőri brutalitásokkal kapcsolatban, melyet férje, Gyurcsány Ferenc irányított: „nagyon sok rendőr megsérült, több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető". Ezek mellett azt is mondta, mind a mai napig büszke férje beszédére.

Ezzel szemben a valóság az, hogy 167 tüntető sérült meg és 17 rendőr, tehát Gyurcsányné hazudott.

Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció cikkünk megjelenéséig egyetlen kérdésre sem válaszolt.