Fürjes Balázs: Vállalom, nekivágok! - videó

FÜRJES Balázs
Budapest, 2020. szeptember 9. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az északi és déli HÉV-hálózat fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón a csepeli HÉV-kocsiszínben 2020. szeptember 9-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
"Budai megoldások és polgári Magyarország – ha megtisztelnek bizalmukkal, ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben", írta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-posztjában, melyben bejelentette, hogy országgyűlési képviselőjelöltként indul a jövő évi választásokon a Fidesz-KDNP színeiben. 
Vágólapra másolva!

"Megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kaptam: legyek a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le. Komoly munka, felelős döntést kíván", kezdte bejegyzését az államtitkár, aki egy bemutatkozó videót is közzétett oldalán.

Mint írta,

Fürjes Balázs úgy fogalmazott, hogy döntése előtt sokakkal beszélt, egyeztetett. "Sok budaival. Boltossal, hentessel, időssel és fiatallal. Szerényebben és tehetősebben élővel. Családossal, gyerekét egyedül nevelővel, önállóan élővel. Orvosokkal, kétkezi munkással, fodrásszal, tanárral, ápolókkal. Barátaimmal, családtagjaimmal. A budai polgárokkal. Önkormányzati képviselőkkel, Pokorni polgármesterrel, Varga Mihály és Gulyás Gergely parlamenti képviselőkkel. A 2. kerületi ellenzéki polgármesterrel, Őrsi Gergellyel", sorolta. Hozzátette, meggyőződése, hogy a tehetséget nem pártalapon osztják, és a legjobb budai megoldások megtalálásához szükségünk van egymásra, át kell lépnünk a párthatárokon.

Az államtitkár elmondta, a beszélgetések során biztos lett benne, hogy "a budaiakat meghallgatva, velük együtt dolgozva tudnék tenni közös otthonunkért".

Ezért a képviselőjelöltséget vállalom, elindulok

- jelentette ki, hozzátéve: budai megoldások és polgári Magyarország – ha megtisztelnek bizalmukkal, ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben.