Fülöp Attila: Innovációs bravúr az a telekommunikációs fejlesztéssorozat, amely Magyarországon megvalósult

FÜLÖP Attila
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Innovációs bravúr Európában az a rendszerszintű telekommunikációs fejlesztéssorozat, amely az elmúlt években Magyarországon megvalósult, az infokommunikációs akadálymentesítéssel hatalmas lehetőséget kaptak az önállóbb életre a fogyatékossággal élő honfitársaink - mondta Fölüp Attila.
Vágólapra másolva!

Innovációs bravúr Európában az a rendszerszintű telekommunikációs fejlesztéssorozat, amely az elmúlt években Magyarországon megvalósult. Ezzel az egyedülálló infokommunikációs akadálymentesítéssel hatalmas lehetőséget kaptak az önállóbb életre a fogyatékossággal élő, mozgássérült, siket, vak, autista, értelmi fogyatékos vagy beszédhibás honfitársaink - mondta pénteken közzétett videójában Fülöp Attila.

Az EMMI Szociális ügyekért felelős államtitkára azt is bejelentette, a kormány döntése értelmében az eddig kifejlesztett szolgáltatások biztonságos és kiszámítható működtetését is támogatni fogja a továbbiakban.

– Így még idén 301 millió forinttal, a jövő évtől pedig - a költségvetésbe építve -

– ismertette az államtitkár.

Fülöp Attila egyúttal köszöntetet mondott a példaértékű együttműködésért és a közös munkáért a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ), a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ), a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ), az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ), az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ), az Újrabeszélők Egyesületének (AFÁZIA).