Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bottal közlekedő férfit gázolt halálra tolatás közben egy nő Szegeden

Vágólapra másolva!
A Szegedi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ellen a helyi nő ellen, aki egy iskola parkolójából kitolatva figyelmetlenségből elgázolt egy bottal közlekedő férfit. Az áldozat két hét múlva a kórházban meghalt.
Vágólapra másolva!

A nő december 6-án 15 órakor tolatott ki egy szegedi iskola parkolójából. Hátramenet közben a kocsi méretei, és saját figyelmetlensége miatt

nem vette észre a szemközti buszmegállóból úttestre lépő és bottal közlekedő férfit. Fellökte az autóval.

A baleset során a férfi beverte a fejét. Súlyos koponyasérüléssel vitték kórházba, ahol két héttel az eset után meghalt a koponyasérülés kezelése során fellépő szövődmények miatt.

A nyomozók megállapították, hogy a nő megszegte azt a KRESZ szabályt, mely szerint a kocsival megfordulni vagy tolatni csak úgy szabad, hogy a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza.

Ha tolatás közben hátranézett volna, és többször ellenőrizte volna a visszapillantó tükröket, a baleset elkerülhető lett volna. A balesetben ugyanakkor a férfi szabályszegése is közrejátszott, ugyanis nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet ment át.

Az ügyészség a nőt

halálos baleset gondatlan okozásával vádolja.

A nő sorsáról a Szegedi Járásbíróság dönt majd - írja az Ügyészség oldala.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről