Titkolja az oltásellenes Momentum elnökségi tagja, hogy kapott-e oltást, és milyet

Vágólapra másolva!
Nem árulta el az Origónak Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja, Újbuda alpolgármestere, hogy kapott-e oltást, és ha igen, milyen típusút. Kérdéseinkkel azért fordultunk hozzá, mert úgy tudjuk, hogy pártja oltásellenes kampánya ellenére felvette az oltást, ráadásul Szputnyik V-vel oltották be. Karácsony Gergely főpolgármester is titkolja, hogy milyen vakcinát kapott.
Vágólapra másolva!

Információink szerint nemrég Orosz Anna is megkapta a koronavírus elleni védőoltást, ráadásul a pártja által durván támadott orosz Szputnyik V-vel oltották be. Erről tanúskodik egy facebookos komment is, amiben arra célozgattak, hogy a politikus nemcsak a nevében orosz, hanem "a vakcinája" tekintetében is.

Forrás: Facebook/Orosz Anna

Éppen ezért megerősítést kértünk a momentumos politikustól abban, hogy beoltatta-e magát, ha igen, mivel, és milyen tapasztalatai voltak az oltás után. Bár lassan egy napja küldtük el a kérdéseinket Orosznak, mindez idáig nem kaptunk választ tőle. Nagyon úgy tűnik,

újabb baloldali politikusnak kellemetlen a kérdés, hogy mivel oltották be.

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja, és Fekete-Győr András pártelnök Forrás: Facebook/Orosz Anna

Karácsony Gergely főpolgármester szintén titkolja, hogy milyen vakcinát kapott. A baloldali városvezető húsvétszombaton jelentette be, hogy megkapta az első oltást, "azzal a vakcinával, ami jutott". Mivel nem volt egyértelmű, hogy Karácsony mire tekint maradékként, ezért az Origo rákérdezett nála. Kommunikációs munkatársai azonban nem árultak el annál többet, mint amit főnökük korábban írt, és azt írták, hogy "a főpolgármester azt a vakcinát kapta, amelyik jutott, vagyis amelyik a háziorvosnál rendelkezésre állt".

A baloldali politikusok azért titkolóznak, mert hónapok óta kampányolnak az életmentő vakcinák ellen, sokakat elbizonytalanítva, sőt lebeszélve az oltásról. A Momentum kifejezetten aktívnak bizonyult ebben: politikusaik több alkalommal is - mindenféle háttértudás nélkül - bírálták a keletről érkező oltóanyagokat.

A párt elnöke azt követelte a kormány tagjaitól egy korábbi facebookos videóüzenetében, hogy amennyiben orosz vakcinát próbálnának behozni, és ahhoz nincs uniós jóváhagyás, akkor először maguknak adassák azt be. Később Fekete-Győr András arra szólította fel a kormányt, hogy ne hozzanak be orosz oltóanyagot az országba.

Frissítés: Cikkünk megjelenését követően - miután kérdéseinkre nem válaszolt - Orosz Anna a Facebookon közzétett egy posztot, amelyben azt állította, hogy nem kapott vakcinát. Azt ugyanakkor elismerte, hogy megkérdeztük az oltásával kapcsolatban, de nem válaszolt. A kérdés csak az, ha valóban nem kapott vakcinát, mi értelme van a titkolózásnak.