Négy évet kapott a nevelt gyerekeit kínzó és elhanyagló mohácsi házaspár

Pedofil botrány a Burattino iskola és gyermekotthonban, gyermekbántalmazás
2010-02-21 RIJSWIJK - A little girl hides in the corner of a hallway in the evening. She holds her knees and is afraid. ANP XTRA ROOS KOOLE
Vágólapra másolva!
Másodfokon súlyosabb büntetést kaptak, így most jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték azt a mohácsi nőt és férfit, akik a nevelésükbe vett három gyereket egy éven át bántalmazták és elhanyagolták.
Vágólapra másolva!

2016 és 2017 nyara között, egy mohácsi házaspár érzelmileg elhanyagolta, sanyargatta, érzelmileg és egzisztenciálisan is kisemmizte és bántotta azt a három, óvodás- és kisiskoláskorú gyereket, akiket nevelőszülőként neveltek. Szolgasorban tartotta a gyerekeket a pár, rendszeresen nem az életkoruknak megfelelő munkát végeztettek velük,

nem biztosítottak nekik megfelelő mennyiségű és minőségű élelmet, nem öltöztették őket az évszaknak megfelelően, és alapos tisztálkodásukat sem tették lehetővé.

Rendszeresen seprűvel, nadrágszíjjal vagy puszta kézzel verték őket, majd több napig nem engedték iskolába, illetve óvodába, nehogy kiderüljön, mit tettek.

Illusztráció. Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

2017 nyarán az egyik gyerek osztályfőnöke vette észre a verés nyomait a kicsi testén. Ő szólt a gyámhatóságnak. Most a gyerekek más nevelőszülőnél, egyikük pedig gyermekotthonban nevelkedik. A bíróság kedden

a mohácsi házaspárt négy-négy év börtönbüntetésre ítélte jogerősen,

mert a felügyeletük alatt álló három gyerek neveléséből, gondozásából eredő

nevelőszülői kötelezettségeiket súlyosan megszegték, és ezzel mindhármuk testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztették.

A Pécsi Törvényszék ítéletével súlyosbította a Mohácsi Járásbíróság tavaly szeptemberi, első fokú határozatát, amivel másfél, illetve két év börtönbüntetésre ítélte őket.