Nagykövetekkel egyeztettek Soros magyarországi emberei

Antony Blinken
(FILES) In this file photo former US Deputy Secretary of State Antony J Blinken gives a joint press conference following a meeting with Foreign Affairs member of the anti-Islamic State coalition on June 2, 2015 in Paris. - US President-elect Joe Biden's expected nomination of deeply experienced Antony Blinken for secretary of state highlights his message that a steady hand is back at the helm, in contrast to President Donald Trump's ongoing but flailing attempts on November 23, 2020 to overturn the election. Biden is set to announce his first cabinet picks on Tuesday and the names being floated signal the Democrat's overriding desire to lower the temperature in Washington and restore traditional US leadership abroad. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közzétett egy bejegyzést közösségi oldalán, melyből kiderül, hogy 2021. március 25-én virtuális találkozón egyeztetett a nagykövetség ügyvivője, Marc Dillard diplomata kollégáival és "civil" szervezetekkel együtt. Ott pedig mi más lett volna a téma, mint a „civil társadalom és az emberi jogok helyzete Magyarországon".
Vágólapra másolva!

A Tűzfalcsoport részletezi, hogy kikkel is egyeztettek a nagykövetek, amiben nagy meglepetés nincs, Soros György legfőbb magyarországi zászlóvivői: a Magyar Helsinki Bizottság képviseletében Kádár András, a TASZ-tól Kapronczay Stefánia, és az Amnesty International Magyarország vezetője, Vig Dávid. Rajtuk kívül csupa olyan nagykövetség diplomatái vettek részt, mely országok rendszeresen nyújtanak támogatást ezeknek a Soros-szervezeteknek (is) az adófizetőik pénzéből, így például az Egyesült Királyság, Belgium, Hollandia és Norvégia képviselői - írják.

A poszt szövegében fontosnak tartották leszögezni Antony Blinken amerikai külügyminiszter minapi üzenetét, miszerint "az USA azon dolgozik szövetségeseivel és partnereivel, hogy előmozdítsa közös értékeinket, a demokráciát és az emberi jogokat szerte a világon."

Ezek azok a közös értékek, melyek mentén indirekt módon be szoktak avatkozni nemzetállamok belpolitikájába, márpedig

a Biden-adminisztráció is valamilyen módon támogatni szeretné a magyar baloldal kampányát.

A Tűzfalcsoport feltesz emellett egy fontos kérdést: az amerikai nagykövetség posztja szerint Blinken az USA szövetségeseivel és partnereivel kíván együttműködni. Ezek szerint a demokratikus, szabad választásokon egymás után háromszor kétharmados felhatalmazással a magyar választópolgárok által hatalomra juttatott kormány helyett

Blinken külügyminisztériuma inkább a „civileket" tekinti partnernek?

A tényfeltáró blog részletesen kifejti, hogy ki is a jelenlegi amerikai külügyminiszter. Egy olyan ember, akinek apja a Horn-kormány alatt volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Soros Györggyel pedig évtizedek óta kiváló kapcsolatot ápol. 2015 novemberében a CEU Nyílt Társadalom Archívuma (OSA – Open Society Archives) a Blinken házaspár, Donald és Vera nevét vette fel.

Az archívum oldalán azt írják az amerikai külügyminiszter apjáról, hogy kulcsfontosságú segítséget és támogatást nyújtott a Közép-európai Egyetemnek (CEU) indulásakor. 1998-ban az egyetem Nemzetközi Tanácsa kancellárjának nevezték ki, majd ezt követően a kuratóriumi testület tagjának. Jelenleg a CEU egyik tiszteletbeli kuratóriumi tagja.

Nos, ő tehát a jelenlegi amerikai külügyminiszter apja, így várható, hogy a Blinken család elfogult Orbán Viktor kormányfővel szemben, ez pedig a választásokhoz közeledve minden bizonnyal szerepet fog játszani. A mostani egyeztetésre hívás csak a kezdet - írja a blog.