Éveken át kínozta, zsarolta, és rettegésben tartotta élettársát egy szombathelyi férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség zsarolás, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki féltékenysége miatt rendszeresen verte az élettársát, fogva tartotta a lakásban, és a pénzét is elvette.
Vágólapra másolva!

A férfi összeköltözésük után fél évvel kezdte bántalmazni élettársát, rendszerint ököllel verte, ám volt rá példa, hogy húsklopfolóval, szíjjal vagy bicklivel leszedett láncvédővel esett neki.

A nőt sehová nem engedte el egyedül, megtiltotta neki, hogy a sérüléseivel orvoshoz forduljon, ha pedig muszáj volt,

bent maradt vele a vizsgálat alatt, és azt hazudta az asszony sérüléseiről, hogy baleset közben szerezte.

A férfi egymaga döntött a kiadásokról,

kizárólag ő kezelte mindkettejük bevételét, és megkövetelte, hogy vásárlások után a nő mutassa meg a blokkokat.

Egyszer megragadta a nő kezeit és

hátrafeszítette az ujjait, majd egy hétig nem engedte a orvoshoz fordulni. Amikor végül eljutottak az orvoshoz, a férfi is részt vett a vizsgálaton és közölte, hogy az asszony munkahelyi baleset miatt sérült meg,

majd rávette, hogy ne egyezzen bele a javasolt műtétbe. A sérülés nem gyógyult, ezért másfél hónappal később elvégezték a műtétet, ám ennek ellenére

a sérülés miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett. A nő többször próbált megszökni tőle, de a férfi minden alkalommal előkerítette,

és kocsival visszavitte. Egyszer belökte a kocsiba a nőt, aki nem mert ellenkezni, így visszament vele Szombathelyre, ahol ismét megverte.

Amikor a nő eladott egy örökölt lakást, párja elvette tőle a kapott 250.000 forintot, de meg akarta szerezni a számlájára utalt 1,9 millió forintot is. A férfi azonban hiába verte napokig, ez alkalommal, nem tudta rávenni a pénz átadására, így végül egy késsel fenyegette meg.

Mivel a férfi korábban már megvágta késsel az asszonyt, az megijedt, ezért elment vele a bankba, felvette a pénzt a számlájáról, amit a férfi azonnal eltett és később a kérés ellenére sem adta vissza nőnek.

A nő a folyamatos rettegés miatt elhatározta, hogy öngyilkosságba menekül. 2018 őszén túladagolta magát gyógyszerekkel, amitől elveszítette az eszméletét.

A férfi másnap reggel rugdosni kezdte nőt, aki még mindig mélyen aludt, majd amikor kezdett magához térni, akkor

faggatni kezdte, hogy mit vett be előző este, és arcon ütötte a még kábult nőt. A férfi ekkor pár percre magára hagyta, mire a nő kimenekült a lakásból és a szomszédtól kért segítséget. A szomszéd kihívta a mentőket, akik kórházba vitték az asszonyt, ám ez alkalommal nem engedték be a férfit a vizsgálóba, így végre fény derült az igazságra.

Az áldozatsegítő központ segítségével sikerült minden kapcsolatot megszakítania a férfival.
Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben. Amennyiben mindent beismer és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 4 év börtönt kaphat.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!