Kamu lagzival akart alibit biztosítani gyilkossággal vádolt barátjának egy férfi

Vágólapra másolva!
Két férfi cellatársként ismerte meg egymást. Amikor együtt ültek a börtönben, kitalálták, hogyan úszhatná meg az idősebbegy másik ügyben a gyilkosság vádját. Barátja két kihallgatáson is megpróbálta másra terelni a gyanút.
Vágólapra másolva!

Az 51 és a 67 éves férfi évtizedek óta barátok, 2018 októbere és decembere között pedig cellatársak is voltak a börtönben. Az idősebb ellen egy 2002-ben történt gyilkosság miatt indult eljárás, ezért

megkérte barátját, hogy a gyilkosság idejére biztosítson neki alibit.

A két férfi közösen írt egy beadványt, amelyben az állt, hogy az 51 éves férfinek az ügyre vonatkozó, és a 67 éves barátját mentő információi vannak. Ezt a levelet elküldték a rendőrségnek és a 67 éves férfi ügyvédjének is. A segíteni kész barát az ügyében tartott kihallgatáson azt mondta, hogy

a 2002-es gyilkosság idején barátja az ő lagziján vett részt, a gyilkosságot pedig egy másik ismerőse követte el.

Ezután az adott ügyben nyomozó rendőrök is kihallgatták az 51 éves férfit, akiknek meg is nevezett egy konkrét személyt támadóként.

Azt mondta, az emberölés hátterében üzleti vita állt.

Hamar kiderült, hogy az 51 éves férfi hazudott, mivel a gyilkosság idején nem nősült és lakodalmat sem tartott, így a barátja sem lehetett ott ezen a nem létező lagzin.

A két férfivel szemben az ügyészség a vádiratában azt javasolja, hogy ítéljék őket börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, valamint fizessék ki az ügyben keletkezett 159 ezer forintos bűnügyi költséget is.

Ügyükben a a Balassagyarmati Járásbíróság fog dönteni.