Pincéjében dugta el barátja holttestét egy férfi, miután baltával végzett vele

Vágólapra másolva!
Pénteken állhat bíró elé az a férfi, aki két éve végzett a legjobb barátjával, majd a házában lévő pincében eldugta a holttestét. Az első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék a baltás gyilkost 11 év börtönre ítélte. 
Vágólapra másolva!

A 61 éves férfi és későbbi áldozata jó barátok voltak. Gyakran főztek és ittak együtt, az áldozat egészségi állapota miatt későbbi gyilkosa a háza körül is segített. Az ügy vádlottja 2018-ban megismerkedett egy nővel, akibe szerelmes lett. Befogadta az otthonába. Egy évvel később már nem volt felhőtlen a viszonyuk. Egy vitából veszekedés, majd verekedés lett, aminek az lett a vége, hogy a nő elment otthonról. Élettársa barátja felajánlotta, hogy költözzön át hozzá, a nő pedig élt a lehetőséggel.

Az elhagyott férfi ezt nem tudta feldolgozni.

2019. október 17-én a két barát több kocsmában is járt. Amikor 17 óra körül átmentek a 61 éves férfi otthonába, már nem voltak józanok, de folytatták az ivást A részeg férfi, részben a barátnője elvesztése miatt érzett dühében, részben más miatt, pontosan meg nem állapítható közvetlen előzmények után

felkapta a gázkonvektornak támasztott baltáját és rátámadt a másik férfira.

A balta foki részével többször nagyon erősen ráütött az áldozata fejére, aki ettől a földre esett. Aztán többször megragadta a férfi nyakát.

Az áldozat többrendbeli nyílt koponyacsonttörést és agyzúzódást szenvedett, nem élte túl a támadást.

Gyilkosa a bejárati ajtón keresztül kihúzta a holttestet az udvar hátsó részébe, ahol különböző elszáradt növényeket és téglát hordott rá.

Később a háza hátsó részében lévő pincébe vonszolta, a ruháit pedig a holttest szállítására használt zöld szőnyeggel együtt bedobta az udvaron lévő 10 méter mély aknába. De még nem végzett. Azért, hogy a gyilkosságnak nyoma se maradjon, kitakarított a házban, majd felmosott fertőtlenítős vízzel, felásta a kertet és a baltát is eldugta.

Végül a holttesthez lépett és mészhidrátot szórt rá, majd elszáradt növényekkel és különböző, pincében található lomokkal beborította.

A férfit a támadó volt élletársa kezdte el keresni. Mivel nem találta, a rendőrökhöz fordult. Ők bukkantak rá a földi maradványaira 2019. október 25-én.

Az első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék a férfit emberölés miatt 11 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítésért és súlyosításért, míg a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést. Így került az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtáblára, ahol pénteken tárgyalják.