Élete végéig börtönben maradhat a villanyszerelők meggyilkolásával vádolt vállalkozó

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
A vád szerint egy győri vállalkozó, a 64 éves É. Imre 2015-ben és 2018-ban is megölt egy-egy villanyszerelőt, mert mindkettejüknek tartozott. A férfi eddig mindent tagadott. Az ügyészek vádat emeltek a vállalkozó ellen, akinek életfogytig tartó büntetést javasolnak. 
Vágólapra másolva!

A vállalkozó az építőiparon keresztül ismerkedett meg Orlik Vilmossal és Mácsik Zoltánnal, hozzá hasonlóan ők is dolgoztak Ausztriában is.

Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos Forrás: police.hu

A vád szerint É. Imrének anyagi gondjai voltak, de a munkálatokhoz egy kotrógépre volt szüksége, ezért 2015 júniusában Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú Orlik Vilmossal.

Másnap, hogy megszerezze a gépet, meggyilkolta a férfit.

A kotrógépet többször használta, aztán egy domboldalba vájt pincében tárolta. A villanyszerelő autóját a gyilkosság napján és a következő napon is használta, aztán elvitte az egyik ismerőséhez.

A bérelt munkagép Forrás: Police.hu

A mosonmagyaróvári villanyszerelővel, Mácsik Zoltánnal 2018 márciusában beszélt meg találkozót.

É. Imre azt mondta neki, megadná neki a 10 ezer eurónál is több tartozását, sőt, vár rá egy munka.

Azt hazudta neki, hogy a helyszín, ahol dolgozni kellene, nehezen megtalálható, úgyhogy majd ő odavezeti.

A férfit meggyilkolta és elrejtette a holttestét.

Mácsik Zoltán autóját gyilkosa még aznap elvitte az egyik ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap az egyik rokonához. Ezeket a rendőrség megtalálta és lefoglalta. Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat É. Imre ellen.

Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje életfogytiglani börtönbüntetésre, és legkorábban 40 elteltével legyen feltételesen szabadságra bocsátható.