Kilenc gyerek maradt árván a koronavírus miatt

Vágólapra másolva!
Két családot is mérhetetlen veszteség ért a napokban Pécsett. A közös az volt a családokban, hogy a gyerekek Pécsi Köztársasági Általános Iskolába járnak. Most az iskola is összefog értük, hogy segíteni tudják őket, miután az egyik családban meghalt a gyerekeit egyedül nevelő édesanya, a másik családban pedig a családfőt ragadta el a koronavírus, írta meg a Bors. 
Vágólapra másolva!

Néhány nap különbéggel történt a két családi tragédia. A Pécsi Köztársasági Általános Iskola intézményvezetője szólalt meg a Pécs Aktuálnak. Az egyik családban

hat gyerek maradt teljesen árván, miután az 51 éves édesanyjuk meghalt

a koronavírus okozta megbetegedésben. Egyedül nevelte őket az anyjuk, a válás után az idősebb gyerekek segítségével próbáltak kijönni a nehéz helyzetből, de ez az örökölt tartozások miatt kilátástalannak tűnt. Most a legkisebb gyerek 13 éves, az intézményvezető azt mondja, hogy a testvérek tehetségesek, de most nagyon megviselik őket az édesanyjuk halála.

A hat gyerek egyelőre nem tudja még, hogy hogyan fogják fedezni a kiadásaikat, valamint a tartozásokat.

Az otthonuk fájdalmas emlékeket idéznek bennük, szeretnének olyan helyre költözni, ahol új életet tudnak kezdeni.


A másik családban a 45 éves,

teljesen egészséges édesapjukat veszítette el egy hatodikos ikerpár és egy 15 éves lány.

– mondta az intézményvezető.

Az iskola nekik is szeretne segíteni, mert bár az édesanyának van munkahelye, nem számítottak ekkora tragédiára. Általában nem szokták kitenni a fekete zászlót az iskolákban, amikor egy szülő meghal, de most megtették.

Ezzel is szeretnék együttérzésüket kifejezni a közös gyászban és kérik, hogy aki teheti segítsen a bajba jutott családoknak,

A családokat támogatni az UniCredit Bankban vezetett számlaszámra való utalással lehet.

A hatgyermekes család számlaszáma: 10918001-00000084-94440007 Tulajdonos: Szekeres

A háromgyermekes család számlaszáma: 10918001-00000064-83790005 Tulajdonos: Nagy