Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Parkoló kocsiban adták a drogot, amikor a rendőrök lecsaptak - videó

drogügylet elfogás XV. kerület
Vágólapra másolva!
A drogügylet közben, egy parkoló autóban csaptak le a rendőrök két férfire Budapesten. A házkutatás során az egyiküknél 260 ezer forint készpénzt és 46,5 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak.
Vágólapra másolva!

Egy parkoló autó sofőrjére és utasára csaptak le a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítői április 13-án délután a XV. kerületben, amikor az utastérben gazdát cserélt volna a kábítószer - olvasható a police.hu oldalon. A közlemény szerint

az egyik férfi kezében fóliába csomagolt kábítószergyanús növényi anyagot, az ülésen pedig több tízezer forintot találtak a rendőrök.

A 45 éves, piliscsabai D. Antalt és utasát, a 33 éves, budapesti W. Zoltánt elfogták és előállították.

Növényi törmeléket, fehér port találtak a házában

A rendőrök később egy kábítószerkereső kutyával átkutatták a két férfi házát, és D. Antal lakásában három, zöld növényi törmelékkel szennyezett üdítősüveget, flakonokban és tégelyekben bruttó 46,5 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, 24,7 gramm, nejlon zacskókba porciózott fehér port szagolt ki. A rendőrök emellett lefoglaltak még önzáró tasakokat, és 260 ezer forintot is.

W. Zoltán lakásában a bűnjelek listája bruttó 116 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradvánnyal, bruttó 12 gramm fehér porral, a kábítószer méréséhez szükséges digitális mérleggel, dohányőrlővel, valamint 45 ezer forinttal bővült.

Két fogyasztóhoz is ellátogattak a rendőrök

A felderítők két fogyasztóhoz is ellátogattak: egy 47 éves szentendrei, valamint egy 53 éves dunabogdányi férfi lakásában D. Antaltól vásárolt anyagot találtak.

A szakértői vizsgálat szerint

a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek, delta-9-THC hatóanyagot, kokaint, illetve amfetamint tartalmaznak.

– A Pest megyei nyomozók D. Antalt és W. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A két fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – írják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről