Nyomozni szeret leginkább az ország legidősebb háziorvosa

Merkely Béla, Körmendi István, koronavírus, védőoltás
Vágólapra másolva!
Munka iránti szeretetéről, a koronavírusról, az orvostudomány változásairól és a magánéletéről is kérdezte dr. Körmendi Istvánt, az ország legidősebb háziorvosát a Ripost.
Vágólapra másolva!

97 évesen is hajnali 1-ig dolgozik, rajong a munkájáért, semmi pénzért sem hagyná abba - áll az interjúban. Körmendi István arról is beszélt, hogy

leginkább a nyomozást szereti a munkájában, ha valaki arra panaszkodik, hogy sokat fáj a feje vagy szúr valamije, meg kell állapítani, mi a baj.

Amikor dolgozni kezdett, a kórházi folyosón minden kórterem előtt volt egy szék, azon egy lavór fertőtlenítő, klóros vízzel. A recepteket kézzel írták, töltőtollal, a kórlapokat is - meséli.

Körmendi István kapja meg a koronavírus elleni védőoltást Merkely Bélától, január 7-én Forrás: Merkely Béla/Facebook

A koronavírus-járvány szerinte egy borzasztó támadás az emberiség ellen. A járvány persze nem újdonság, mondja, az influenzajárványokkal is bőségesen szerzett tapasztalatokat. Az orvos szerint a mai generáció már nem is tudja, milyen volt, amikor még nem volt ellene oltás.

A koronavírus elleni vakcinákat biztonságosnak tartja, ő is olt.

A szervezésről azt mondja, rémesen nehéz, gyorsan be kell hívni a pácienseket, felvilágosítani, alkudozni, hogy milyen oltóanyag van.

Rengeteg az adminisztráció. Akármennyire furcsa, sok idősnek csak egyszerű mobilja van, se okostelefon, se számítógép, hogy levelezni tudnék vele, teszi hozzá. A napot hajnali 1-2 körül fejezi be.

A családjáról is mesélt a lapnak: a lánya 69 éves, orvos, ő is dolgozik. A vője ortopéd szakorvos, 30 éve kiköltöztek Bécsbe. Van két unokája, a lány szociális munkás, a fiú filozófus, Koppenhágában vendégprofesszor. A dédunokája, Lea októberben volt 1 éves."

A teljes interjú itt olvasható el: 97 évesen is hajnalig dolgozik az ország legidősebb háziorvosa