Utánfutón, zsákban vitt kölyökkutyákat és egy kecskét egy állatkínzó – videó

Vágólapra másolva!
Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki nyitott utánfutón úgy vitt több kölyökkutyát és egy kecskét, hogy külön-külön egy vastag zsákba tette őket. A zsákokat bekötözte, így az állatok alig kaptak levegőt.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves férfi tavaly nyáron, július 26-án, a XV. kerületi Szentmihályi úton lévő körforgalomnál járt a furgonjával, amivel egy nyitott utánfutót húzott.

A futón bálamadzaggal összekötött lisztes zsákokban öt labrador kölyökkutyát és egy kecskét szállított.

Az állatokat külön-külön zsákba tette, a zsákok száját pedig szorosan összekötötte és a madzagokkal rögzítette őket az utánfutó oldalához.

A zsákokba zárt kutyák ugatását az egyik áruház biztonsági őre hallotta meg, aki megállította a furgont és feltartotta a férfit, amíg nem érkeztek meg a rendőrök.

Még az áruház parkolójában kiszabadították a zsákokba tett állatok és állatorvost hívtak hozzájuk. A szakember megállapította, hogy alig kaptak levegőt, amit nehezített, hogy az utazás okozta stressz miatt megnőtt az oxigénigényük.

Ez a szállítási mód életveszélyes volt a kutyáknak és a kecskének is.

Az ügyészek állatkínzás miatt emeltek vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre, aminek végrehajtását próbaidőre függessze fel.