A Nemzeti Színháznál lehet elbúcsúzni Törőcsik Maritól

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen róhatják le a kegyeletüket Törőcsik Mari tisztelői, péntek délután 17 órától 21 óráig. A továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között. Törőcsik Mari kedvence a sárgarózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá, áll a Nemzeti Színház közleményében. 
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Színház Hajóorrában állítottak emlékhelyet Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze számára. A színház kéri a tiszteletüket tevőket, hogy az emlékhelyet a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg, és hogy a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába távozzanak.

Kegyeleti útvonal Forrás: Origo

A Nemzeti Színház összeállítást készített a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeiből. Ez tartalmaz részletet is Maár Gyula Ez csak színjáték című filmjéből, amelynek zenéjét Selmeczy György szerezte.

A művésznő lánya, Maár Teréz ezúton is szeretné megköszönni a Szombathelyi Markusovszky Kórház összes alkalmazottjának, illetve dr. Sámoczi Mariannának, hogy az elmúlt öt évben mindent megtettek Törőcsik Mari egészségéért.

Törőcsik Mari kérésére a művésznő temetését szűk családi körben tartják majd.