Bíróság elé állítanak egy exrendőrt zaklatás miatt

zaklató rendőr, ügyészség
Vágólapra másolva!
Zaklatás, folytatólagosan elkövetett kapcsolati erőszak  és magánlaksértés miatt emelt vádat a Mátészalkai Járásbíróságon egy volt rendőr ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2020 márciusáig a részeges életmódot folytató férfi rendszeresen szidta a feleségét, megalázó megjegyzésekkel illette, megfélemlítésül folyamatosan éreztette testi erőfölényét és többször rá is támadt.

Előfordult, hogy egy pénzügyi vita során a falnak szorította és megragadta a nyakát.

Tavaly tavasszal, március 30-án a férfi erőszakosan ki akarta venni a telefont a felesége kezéből. A készüléket, amit ő korábban már megrongált. A nő elszalad, ő utána futott. Az udvaron üldözte, aztán megpróbálta tőle megszerezni a nőnek a közös bankszámlájukhoz tartozó bankkártyáját is. A munkahelyi laptopját pedig eldobta.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nő a fiához költözött, de a férje ezután is fenyegette.

Közölte, hogy rájuk gyújtja a házat és a feleségét a hajánál fogva húzza haza.

Tavaly júliusban annak ellenére, hogy felszólították, hogy tartsa távol magát tőle, a férfi autóval megjelent a fia családi házánál és a lakattal lezárt lemezkaput betörte, majd behajtott az udvarra és kiszállt az autóból. Dörömbölni kezdett a felesége ajtaján.

Ezután a férfi felhívta a nőt és azzal fenyegette meg, hogy másnap baltával és teherautóval fog visszatérni hozzá.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentés után gyanúsítottként hallgatta ki a férfit és elrendelte őrizetét. Az ügyészség indítványa alapján a volt rendőrt letartóztatták, de később bűnügyi felügyelet hatálya alá került, most szabadlábon védekezik. A férfi hivatásos szolgálati jogviszonyát a rendőrség méltatlanság miatt időközben megszüntette.