Tényleges életfogytiglani büntetést kapott a többszörös, visszaeső gyilkos

Vágólapra másolva!
A kilencvenes évek végén a férfi megölte az apját és annak élettársát. Húsz év után, kedvezménnyel kiengedték a börtönből. Egy évvel később újra gyilkolt. A 20 évvel fiatalabb élettársát brutálisan megverte, majd végzett vele. A szakértők csaknem száz külsérelmi nyomot és belső sérüléseket is találtak a nő holttestén, amelyek közül több önmagában is életveszélyes lett volna. A nő végül abba halt bele, hogy élettársa megfojtotta.
Vágólapra másolva!

A zalaegerszegi férfit először 1997-ben ítélték el, amikor különös kegyetlenséggel megölte az apját és a vele élő nőt. Ebből a büntetésből 2017 januárjában, feltételesen szabadlábra került.

Egy évvel később, megismerkedett egy hajléktalanszállón egy nála 20 évvel fiatalabb nővel. Szerelmi viszony alakult ki közöttük. Együtt folytatták tovább az italozó, hajléktalan életmódot. Ha tehették, az éjszakákat a szabadban, a zalaegerszegi parkerdőben töltötték. 2019 júniusában egy szintén hajléktalan társukkal együtt ittak - Aznap összesen 6 liter bort vettek a pénzükből, amit együtt fogyasztottak el. A nő annyira részeg lett, hogy nehezen tudott mozogni, kezdett öntudatlan állapotba kerülni, amitől a férfi feldühödött, ezért ütni kezdte a nőt.

Többször álkapcson rúgta és meg is taposta.

Ezután egy padnál ittak tovább, majd sötétedés után elindultak az alvóhelyük felé, de a nő csak botladozva tudott járni, aztán elfeküdt a fűben. A férfi ezért újra durván ütni kezdte a nőt, eközben a velük italozó másik férfi elindult segítségért.

A pár kettesben maradt, a férfi pedig tovább folytatta a brutális támadást. Ütötte-rúgta, majd rátérdelt a nő hasára és megfojtotta.

Az áldozat holttestére arra sétálók találtak rá. Az igazságügyi szakértő csaknem

100 külső és belső sérülést talált rajta, közülük több önmagában is életveszélyes volt.

A nő végül abba halt bele, hogy megfulladt, mert a gyilkosa megfojtotta. Tavaly nyáron első fokú ítélet született az ügyben. A férfit

különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A gyilkos felmentésért, az ügyvédje eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett, emiatt másodfokra került az ügy. A Pécsi Ítélőtáblán tartott másodfokú tárgyaláson megváltoztatták a cselekmény minősítését, és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett cselekménynek is minősítették azzal, hogy a férfi nem erőszakos többszörös, hanem többszörös visszaeső.

A férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, vagyis soha többé nem szabadulhat a rácsok mögül.

Ez a döntés már jogerős.