Már a csecsemőket is támadja a koronavírus

Koronavírus, vírus, Budapest, Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, Heim Pál Gyermekkórház, vörös zóna, koronavírusos betegek kiszűrése és vizsgálata, egészségügy, sátor, ellenőrzés, orvos, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Magyar Vöröskereszt
A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán a héten kialakításra került egy ún. „vörös zóna” mely a jövőben a koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgál majd
Vágólapra másolva!
Interjút adott a Blikknek dr. Szabó László, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet belgyógyászatának osztályvezető főorvosa. Az orvos azt mondta, hogy a csecsemőket sem kíméli a koronavírus új variánsa: két-háromhetes újszülötteket is kezelnek a kórházban.
Vágólapra másolva!

A lapnak adott interjúban dr. Szabó László arról beszél,hogy korábban is voltak covidos betegek a kórházban, de többségük valamilyen egyéb gyerekbetegség miatt került be.

Most viszont az a jellemző, hogy sokkal több olyan gyermek van, akinek tipikus koronavírusos tünetei vannak:

elhúzódó láz, nagyon rossz közérzet, szaglásvesztés, köhögés, tüdőgyulladás.

Az orvos azt is mondta, hogy két-háromhetes újszülöttek is vannak a betegek között.

- mondta dr. Szabó László.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben kialakított koronavírus-ellenőrzőpont Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ennek oka az új mutációk terjedése. Ez azt jelenti, hogy amikor a vírus korábban bekerült egy családba, legfeljebb egy embert betegített meg – most viszont mindenkit megbetegít.

A doktor azt is mondta,

a korábbiakhoz képest az elmúlt hat hétben körülbelül megháromszorozódott a koronavírus miatt bekerült gyerekek száma, néhány gyerek lélegeztetőgépre is került.

Dr. Szabó László azt is mondta, hogy nehezen tudja elképzelni, hogy nem lesz elég férőhely a Heim Pálban.