Már megindult folyamatok kerülnek egy új szervezeti formába

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a feladatairól, az egyetem átalakulásáról, az oltakozás fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a parlamenti munkában most a választókerületi hét következik, ami azt jelenti, hogy nagyon sok városi megbeszélés vár rá, Debrecen ügyeivel kapcsolatban, példaként hozta fel az egyetem vezetésével tervezett egyeztetéseket, de ez a hét ad időt arra, hogy az ország más pontjára is eljusson tapasztalatcserére. Hozzátette, a mostani hét speciális, hiszen nagyhét van, azaz pénteken már nem dolgoznak a képviselők sem.

Halász János beszélt a város felsőoktatási intézményéről, megemlítve, hogy a Debreceni Egyetem (DE) szenátusa már döntött az átalakulásról, aminek értelmében ez az intézmény is alapítványi fenntartásban működik tovább. Ennek köszönhetően a DE képes lesz reagálni a piaci kihívásokra, sokkal inkább képes lesz együttműködni a gazdasági élet szereplőivel, olyan képzésekbe, kutatásokba, programokba tudnak beszállni, amikkel az egyetem fenntartását is jobban tudják biztosítani. Persze ehhez még sok előkészítő munka kell, de az is igaz, már korábban is voltak fejlesztések, a múlt héten jelentették be egy új kar indítását is, amihez több milliárdos forrást is biztosítottak, mindezekhez társul még egy új oltóüzem, a hozzá tartozó kutatói, gyakorlati háttérrel. Mindezek azt jelentik, hogy már megindult folyamatok kerülnek egy új szervezeti formába, aminek köszönhetően még inkább ki tudnak teljesedni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.