Egy rejtélyes DNS mindent megváltoztatna a VV Fanni-ügyben

B.L. emberölés bűntette, VV Fanni, Novozánszki Fanni, 2020.01.07.
Vágólapra másolva!
Februárban két egymást követő tárgyalással folytatódott Novozánszki Fanni emberölési ügye. A nyomozás vezetője, Szamosi Csaba részletes beszámolója után több szakértő is elmondta a vizsgálati eredményeit Farkas Gabriella bírónőnek, melyek közül egynek nagyon fontos szerepe van a celeblány tragédiájában - írja a Bors. Egy üvegpoháron talált DNS-maradvány miatt egy férfit kellene megtalálni, aki B. László érkezése előtt iszogathatott a celeblánnyal.
Vágólapra másolva!

– mondta a Fővárosi Törvényszéken egy nyomspecialista szakértőpáros.

Az idegen férfi feltűnése a védő szerint nagyon lényeges információ, ugyanis B. László érkezése előtt valaki már iszogathatott Fannival.

– idézi a Bors Bálint Roland védőügyvédet, aki indítványi kérelmet fontolgat a DNS beazonosításáért.

B. László pere - illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Azonban az ügy eddigi tanúi közül senkihez sem tartozik ez a DNS. A vádlott egykori védője, Brodmann Péter szerint viszont a kamerafelvételeken ott kell lenni a titokzatos idegennek is.

Hogy ebbe az újabb, napvilágot látott információba a védelem ötletesen belekapaszkodott-e, avagy valóban perdöntő bizonyíték lehet, nem tudni, ahogy azt sem, hogy valaha kiderül-e kivel iszogathatott még az eltűnése napján VV Fanni.

A celeblány 2017. november 20-án tűnt el, s pár héttel később, decemberben a rendőrség 99%-os biztossággal kijelentette: meggyilkolhatták. Az eltűnés utáni napokban őrizetbe vett B. László azóta is az ügy egyetlen vádlottja, aki jelenleg is házi őrizetben tölti a mindennapjait. A nyomozásban az Amerikai Titkosszolgálat, az FBI is részt vett, akik ugyanúgy, ahogy Szamosi Csaba nyomozásvezető csapata, a Szalkszentmártoni bányatavakhoz jutottak, egy stégig, ahol a vádlott behajíthatta Novozánszki Fanni testét a Dunába - írja a Bors.