Vágólapra másolva!
Világ proletárjai egyesüljetek? - van úgy, hogy az ember teljesen természetesnek veszi, hogy egy posztkommunista politikus visszatér a gyökereihez. Ezért is olvastam félre elsőre Gyurcsány Ferenc minapi facebookos röpiratát. Aztán újra nekifutottam, és láttam, hogy nem is proletárokat, hanem polgárokat írt a világkormány felállítását sürgető gondolatkísérletében.
Vágólapra másolva!

Világ polgárai egyesüljetek? - így kérdezi Gyurcsány. Na, ez sem jobb, hiszen ezt minden, magára valamit is adó polgár kikérné magának. Gyurcsány a kommunista szlogenbe keveri azokat, akiket a bolsevikok el akartak tüntetni a föld színéről. Ez a gyűlölet éltette őket, ez volt számukra a legfontosabb harc.

Egyetlen polgárnak sem jutna az eszébe senkivel egyesülni, az nem járja. A polgár ugyanis individuum, olvas, tanul, szorgalmasan dolgozik, nem akarja kifordítani a sarkából a világot, csak békében akar élni és gyarapodni. Ő ennyit tesz hozzá a nemzete jólétéhez, nem érdekli senki egyesülése, főleg nem a nemzeteké, mert ez fából vaskarika, ilyen nem létezik.

A balliberátorok azonban minden szégyenérzet nélkül átvették ezt a bolsi tempót.

Tehát a proletárok akarnak, a polgárok meg nem akarnak egyesülni. Fogadjuk el, hogy Gyurcsány erről nem tudhat, hiszen ő és szürkezoknis KISZ-es haverjai a foximaxi képzőn nem tanultak erről.

De Gyurcsány valamiért nagyon úgy érzi, hogy nyomatni kell ezt a világkormány propagandát, ott akar lenni az alakulóbulin. Neki a mostani válság közben is ilyen marhaságok ugranak be, miközben minden józan ember látja, ebben az őrült nagy összefogósdiból az olyan nemzetek, mint a magyar soha nem jöhetnek ki jól. Miközben az Európai Bizottság - a világkormány előcsapata - az oltóanyagokat sem tudja rendesen szétosztani az uniós tagállamok között, miért gondoljuk, hogy egy világkormány - bármilyen válsághelyzetben - nem okozna nagyobb csődöt, mint ez a brüsszeli bürokrataközpont?

Gyurcsány fejében kigyúltak a fények. Már talán szövegezik is a legújabb ellenzéki molinókat: "Egyesült az ellenzék, egyesüljön a világ!"

Egye fene, tőlem kedvükre egyesülhetnek bárkivel, csak minél messzebb csinálják Magyarországtól, valahogy csak elleszünk nélkülük.

Pindroch Tamás