Két kézzel kapaszkodik a baloldali képviselő a tisztségeibe, még a jogszabályt is kijátszaná

Vágólapra másolva!
Fricsovszky-Tóth Péter egyszerre képviselő és sportegyesületi elnök Üllőn, ami a jogszabályok szerint összeférhetetlennek minősül. Éppen ezért Kissné Szabó Katalin független polgármester felszólította, hogy a sportszervezetnek előirányzott éves támogatás folyósítása érdekében szüntesse meg a helyzetet. A baloldali képviselő azonban ahelyett, hogy eleget tett volna a kérésnek, egy egészen extrém megoldási javaslattal állt elő hatalma megtartása érdekében. A baloldali politikus két kézzel kapaszkodik a tisztségeibe, szánalmas módon még a jogszabályt is kijátszaná.
Vágólapra másolva!

A kormánypártok rendszeresen azzal vádolják a baloldali pártokat, hogy a hatalomért bármire képesek. A napokban ezt ritkán látható módon, tökéletesen prezentálta Fricsovszky-Tóth Péter, az Üllő Te Vagy képviselője, aki mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy megőrizze jelenlegi tisztségeit.

Csütörtökön Üllő közösségi oldalán Kissné Szabó Katalin független polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy csak az a szervezet részesülhet önkormányzati támogatásból, amellyel szemben nem merül fel összeférhetetlenség. Elsőre szokatlannak tűnhet a nyilvános üzengetés, azonban nem sokkal később kiderült, az önkormányzat azért fordult a nyilvánossághoz, mert a település "egyik legrégebbi egyesületében, az Üllő SE-ben bekövetkezett személyi változások következtében a szervezet támogatása jogi akadályokba ütközik."

Ugyanis a sportegyesület elnöke nem más, mint Fricsovszky-Tóth Péter, aki főállásban önkormányzati képviselőként dolgozik. Az álláshalmozás pedig jelen esetben azért problémás, mert a vonatkozó törvény világosan kimondja, hogy nem részesülhet támogatásban olyan egyesület, amelynek vezető tisztségviselője egyben a döntést meghozó képviselő-testület tagja is.

A baloldali képviselő azonban ahelyett, hogy feloldotta volna az összeférhetetlenséget, egy egészen extrém megoldási javaslattal állt elő hatalma megtartása érdekében. Mint a poszthoz mellékelt polgármesteri feljegyzésből kiderült, Fricsovszky-Tóth azt javasolta a városvezetésnek, hogy legyen egy közbenső szervezet, nevezetesen az Üllői Diák Sportegyesület, ami megkapja a támogatást, majd ugyanazzal a lendülettel továbbutalja az összeget az általa vezetett Üllő SE-nek.

Forrás: Üllö Önkormányzat Facebook oldal

Ha valaki azt gondolta volna, hogy a baloldali politikus csak viccel, elég gyorsan meggyőződhetett arról, hogy teljesen komolyan gondolta a közbeiktatós tervét. Egy nappal később ugyanis az Üllő SE közreadott egy magyarázkodó videoüzenetet, amiben az elnök, Fricsovszky-Tóth megismételte, hogy igenis szükség van egy közbeiktatott szervezetre.

"Hát kérdem én, akkor itt van a megoldás. Mondtam is, hogy erre van szükség. Erre a vélt vagy részben kreált problémára itt van a megoldási lehetőség, és egy közbeiktatott szervezeten keresztül igenis lehet támogatni az üllői fiatalokat, és a 109 éves Üllői Sportegyesület további működését. (...) Erre a feladatra javasoltam az Üllői DSE-t" - magyarázta "szabad" feliratú pólóban a baloldali képviselő, akinek fel sem merült a fejében, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően feloldja az összeférhetetlenséget.

A vállaltan álláshalmozó politikus egyébként legutóbb azzal került be az országos hírekbe, hogy az önkormányzati választási kampányban lefotózta az Üllő Te Vagy jelöltjei, aktivistái által összegyűjtött ajánlóíveket. "Nem lehet gond az ajánlásokkal (szerk.). De azért minden egyes ívet lefotóztunk, mielőtt leadtuk..ha esetleg csoda" történne..." - büszkélkedett a jogszabály által egyébként tiltott cselekménnyel.