Vágólapra másolva!
Jogerősen elítélte a Fővárosi Ítélőtábla S. Péter és bandáját, amiért kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tescónál. Az egyik bandatag büntetését enyhítették, a társai elleni ítéletet helybenhagyták.
Vágólapra másolva!

S. Péter és társai 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tescónál.

Rálőttek a rendőrökre, és mielőtt elmenekültek volna, egy kézigránátot is rájuk dobtak.

Korábban azzal is megvádolták őket, hogy meggyilkoltak egy kalocsai házaspárt, akik illegális pénzváltót vezettek.

Egy érdit és a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky utcában lévő pénzváltót is ők rabolhatták ki egy kiskunhalasi ékszerbolt után. Közben többször rálőttek a rendőrökre, egy biztonsági őrnek maradandó sérülést okoztak azzal, hogy combon lőtték.

Forrás: MTI

A bíróság első fokon, 2019 májusában ítélte el a banda tagjait a tescós rablásért. A többit nem tudták rájuk bizonyítani.

S. Péter 20 év, a másodrendű vádlott 14 év, a harmadrendű 16 év, a negyedrendű életfogytig tartó, a hatodrendű vádlottat pedig 8 év fegyházbüntetésre ítélte, míg az ötödrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentette.

Ezenkívül több mint 30 millió forint kártérítést és a több tízmillió forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetniük a döntés alapján.

Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla annyiban módosított az ítéleten, hogy

a negyedrendű vádlott első fokon kiszabott életfogytiglani büntetését húsz évre enyhítette.

Az első-, a másod- és harmadrendű vádlott első fokon kiszabott 20, 14, illetve 16 éves büntetését a tábla másodfokon helybenhagyta.

Ez a négy bandatag vett részt 2005-ben a budaörsi Tescónál egy pénzszállító elleni támadásban, ami miatt elítélték őket nyereségvágyból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, továbbá rablás és lőfegyverrel, illetve robbanóanyaggal visszaélés miatt.

- áll a tábla közleményében.

A terhelő bizonyítékok között volt egy vádlott-társ "megkérdőjelezhető hitelű" vallomása. Továbbá "a nagy számban kihallgatott büntetés-végrehajtási intézetben büntetésüket töltő személyek hallomáson alapuló információi nem voltak elégségesek a bizonyítottság hiányán alapuló felmentő rendelkezés megváltoztatására" - közölte a tábla.

A másfél évtizeddel ezelőtti bűncselekmény-sorozat ügyében az eredeti eljárásban

2014-ben az elsőfokú bíróság három tagot ítélt nem jogerősen életfogytiglanra, egyet közülük tényleges életfogytiglanra.

Azt a döntést azonban 2015-ben a tábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárást indított. Ez a megismételt eljárás zárult le a tábla jogerős ítéletével.